O belgeye hangi gerekçe ile imza attın ?”

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2004 yılı MGK’sında imzalanan “Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirle...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2004 yılı MGK’sında imzalanan “Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler” kararına ilişkin, “Sayın Erdoğan’ın bu konuda konuşmasını bekliyorum. O belgeye hangi gerekçe ile imza attı?” dedi.
ABD’ye hareketinden önce basın toplantısı yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2004 yılı MGK toplantısında imzalanan belgeye ilişkin, “Ortaya çıkan belge AKP’nin ikili oynadığını gösteren bir belgedir. 2004 yılında MGK bir karar alıyor. Oturup oy birliği ile kararlar imzalanıyor. Olay kamuoyuna yansıdıktan sonra ilk tepkiler yine AKP çevrelerinden geldi: ‘O günün şartlarında mecburen imzaladık’. ‘İmzaladık ama gereğini yapmadık’. Birisi de çıkıp ‘imzaladım ama neyi imzaladığımı bilmiyorum’ da diyebilir. İşin gerçeği şu: Sayın Erdoğan’ın bu konuda konuşmasını bekliyorum. O belgeye hangi gerekçe ile imza attı? Okuyarak mı okumadan mı imza attı?” diye konuştu.

ÇATIŞMA VAR MI ?
Kılıçdaroğlu, Hükümet ile cemaat arasında bir çatışma olup olmadığı sorusuna ise, “Hükümet ile cemaat arasında bir çatışma var mı yok mu, boyutları nedir, bu konular önümüzdeki günlerde daha somut olarak ortaya çıkacak. Biz Erdoğan’dan öncelikli bir açıklama bekliyoruz. Yapmıyor çünkü yapacağı her açıklamanın yalanlanacağını biliyor. Üstelik belge ile yalanlanacağını biliyor. O nedenle konuşmamayı tercih ediyor” yanıtını verdi.

DERSHANE DÜZENLEMESİ
Dershane düzenlemesini de eleştiren CHP lideri, “Önce yasa tasarısını görmemiz lazım. Belki eğitim sistemi yeniden düzenlenince dershanelere gerek kalmazsa biz destek veriyoruz. Ama ‘dershaneleri yasaklayacağız’, bunu doğru bulmayız” dedi.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri