Nükleer santralde Kore sürprizi

Abone ol

Güney Kore ile Türkiye arasında Sinop'ta nükleer santralinin kurulması için anlaşma imzalandı.

Enerji Bakanı Yıldız, KEPCO ile nükleer santral yapımı anlaşmasını 3-4 ayda belirli olgunluğa getirmeyi planladıklarını söyledi.

Sinop'ta yapılması öngörülen nükleer santral ile ilgili Türkiye ile Güney Kore arasında ikili işbirliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Güney Koreli KEPCO ile nükleer santral yapımına ilişkin anlaşmayı 3-4 ay içinde belirli olgunluğa getirmeyi planladıklarını söyledi.

Yıldız, Sinop'ta yapılması öngörülen nükleer santral ile ilgili Türkiye ile Güney Kore arasında ikili işbirliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptının imza töreninde yaptığını konuşmada, "Sinop'a başka ülkelerden teklif gelmesi halinde bunu da değerlendiririz" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız, Güney Kore'nin nükleer güç santralleri yapımıyla alakalı göstermiş olduğu 40 yıllık performansının örnek bir çalışma olduğunu vurgulayarak, Güney Kore'nin milli nükleer politikalarını önemli bir seviyeye getirdiklerini söyledi.

Yıldız, Güney Kore'nin 20 tane işletmede bulunan 8 tane de inşaat halinde bulunan ve 2020'ye kadar toplam 40'a çıkarmak istedikleri nükleer güç santralleriyle beraber, yüzde 55-57'lik bir enerji portföyünü temin etmek konusunda önemli bir nokta yakaladıklarını kaydetti.

Yıldız, ''Bizim 2020 yılına kadar en az yüzde 10'lar seviyesinde bir nükleer güç santralini yakalamış olmamız lazım. Minimum bu açıdan bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Günün Önemli Haberleri