Nokta dergisi neden basıldı?

Abone ol

Nokta Dergisi neden basıldı? Dergide tam olarak ne aranıyor? Derginin tepe ismi Alper Görmüş işte bu soruları yanıtladı.

Alper Görmüş, istenen belgeleri baskının ardından ilgililere vermiş olmalarına rağmen aramanın sürdürüldüğünü, Askeri Savcılığın arama kararının çok geniş olduğunu söyledi. Görmüş, arama kararında “Devletin güvenliğine ilişkin başka belgelerin sızmış olma ihtimali bulunduğunun anlaşılması üzerine...” ifadesi nedeniyle aramanın 2 gün daha sürebileceğini söyledi.

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, 5 Nisan tarihli Nokta Dergisi’nde yer alan haber nedeniyle bugün öğle saatlerinde Bakırköy Emniyeti ekiplerince baskına uğramalarının ardından meydana gelen gelişmeler hakkında şunları söyledi:

ALPER GÖRMÜŞ: İKİ GÜN ÇALIŞACAKLAR
“Geçen hafta askeri savcı beni aradı. Biz habere konu olan belgeleri vermeyeceğimizi söylemiştik. Bunun üzerine Askeri Savcılık tarafından, Askeri Mahkeme’den çok geniş kapsamlı bir arama kararı çıkartılmış. Mahkeme kararıyla bütün bilgisayarların aranması istenmiş. Bugün saat 12.00’de geldiler. İstenen belgeleri, ortada bir mahkeme kararı olduğu için gelir gelmez verdik. Her şeyi arıyorlar. Başka gizli belge ve bilgiler olabileceği ihtimali üzerine bütün bilgisayarların kopyalarının alınması, şifreliyse el konulması, metinlerin çözülmesi gibi çok geniş bir yetki var kararda. Buradaki polisler ‘Bu yüzden belki iki gün çalışmamız gerekir’ diyorlar.

HAŞİM AKMAN: BAŞKA ŞEYLER ARIYORLAR
Nokta Dergisi Yazı İşleri Müdürü Haşim Akman da, “Savcıyla beraber yaklaşık 20 kişi merkezimize baskın yaptı. Şu anda baskın kısmı bitti ama hâlâ hepsi burada. Resmi polisler giriş çıkışı kontrol ediyorlar, teknik ekip de her şeyi kontrol ediyor, hatta server’ı da kopyalayacaklar. Bu da sözkonusu haberdeki belgeler dışında başka şeyler aradıklarını gösteriyor” dedi.

ARANAN BELGE
Nokta yöneticilerinin verdikleri bilgiye göre, Askeri Savcılık’ın arama kararında, arama yetkisi çok geniş tutuluyor. Belgede, “Soruşturma dosyasının incelenmesi neticesinde Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanlığı’ndan sızdırılan bir belgenin 5 Nisan 2007 tarihli Nokta Dergisi’nde yer alması olayıyla ilgili olarak Genelkurmay Askeri Savcılığı’nca yürütülen soruşturma sırasında devletin güvenliğine ilişkin başkaca gizli belgelerin de sızmış olma ihtimali bulunduğunun anlaşılması üzerine...” deniliyor.

BASKINA NEDEN OLAN HABER
Nokta yöneticileri, baskının derginin 5 Nisan sayısında yer alan Ahmet Şık imzalı “Günümüzdeki sivil eylemler, ne kadar sivil” haberi üzerine yapıldığını belirtti.

“Günümüzdeki sivil eylemler ne kadar sivil?’ başlıklı haberde, sivil toplum kuruluşlarının bazı devlet kurumları tarafından psikolojik savaş aracı olarak görüldüğü iddia edilmiş, bu iddia Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Aslan Güner tarafından hazırlandığı iddia edilen belgelere dayandırılmıştı.

NTV

Günün Önemli Haberleri