Nilin sevgilisi bakın kim?

Abone ol

Önce Erdoğan hayranıydı. Şimdi Öcalan... Neden dersiniz? Sevgilisi yüzünden olabilir mi?

Nil Demirkazık hayatımıza Başbakan Erdoğan'a olan hayranlığıyla girdi. Sonra birden onu dağda gördük. Bu değişime ne sebep olmuştu? Sebep Demirkazık'ın sevgilisi...

'Terör örgütü PKK üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklanan Nil Demirkazık'ın, örgütün İmralı'da yatan elebaşı Abdullah Öcalan'ın Erbil'de yaşayan eski avukatı Ahmet Zeki Okçuoğlu ile ilişkisi olduğu belirlendi.

PARTİ KAMPINA KUMSALDAN GİRDİ

AK Parti'nin iktidara gelişiyle birlikte partiye yaklaşan ve katıldığı mitinglerdeki şovlarıyla tanınan Nil Demirkazık, internet sitesinde "Nil"in AK Günlüğü" diye sayfa açmış ve AK Parti'yi öven yazılar yazmaya başladı. AK Partililerin kamp yaptığı otellerde oda tutan Demirkazık, korumaların "Dikkat sağda Nil Demirkazık var" anonslarıyla da haber konusu oldu. Ancak bu çabaları onun AK Parti'ye kabul edilmesini sağlamayınca yönünü DTP'ye çeviren Demirkazık, 22 Temmuz seçimlerinde Diyarbakır'dan DTP'den bağımsız aday oldu.

"Kürt haklarının savunucusu" olarak sahneye çıkan Demirkazık hakkında, "Kürtlere demirkazık" manşetleri atıldı. Bağımsız aday olarak gittiği bölgede yaptığı şovlarla gündeme gelen Demirkazık, seçimlerin ardından DTP ile bağlantısını sürdürmeye devam etti.

SORBONNE'DAN ERBİL'E UZANAN YOL

Son olarak Öcalan posterlerinin açıldığı DTP kongresine yakasında 'Kürdistan' rozeti ile katılıp objektiflere poz vermesiyle dikkati çeken Nil Demirkazık, peşmerge kıyafetiyle elinde Kaleşnikof tüfekli görüntülerini de Youtube'a koyarak yayınladı. Ardından Batman Petrol Gazetesi'ndeki köşe yazısında Öcalan'a "Sayın" hitap eden Demirkazık, "terör örgütü üyeliği"nden tutuklandı.

TED Ankara Koleji, İsviçre Fribourg, Paris Sorbonne ve Ankara Hacettepe Üniversitesi mezunu olan Demirkazık'ın DTP ve Öcalan ilgisinin nedeninin, Öcalan'ın halen Kuzey Irak'ın Erbil kentinde yaşayan eski avukatı Ahmet Zeki Okçuoğlu ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Erbil'e yerleşen Okçuoğlu'nun DOZ Kültür Merkezi'ni kurarak burada çalıştığı ve Öcalan'ın avukatlığından ayrılarak bölgedeki yerel yönetimin lideri Mesut Barzani ile yakınlık kurduğu öğrenildi. Demirkazık Okçuoğlu ile Erbil'de lüks bir villada yaşıyordu.

Kaynak: Yeni Şafak

Günün Önemli Haberleri