Niksarlılar çadırda yatıyor

Abone ol

Tokat'ın Niksar İlçesi'nde deprem endişesi yaşayan halk geceyi çadırda geçirmeye devam ediyor.

29 Mart tarihinde meydana gelecek olan Güneş tutulmasının depremi tetikleyeceği ve Niksar İlçesi'nden geçen Kuzey Anadolu fay hattının kırılarak 6.8 ila 7.0 büyüklüğünde deprem olacağı iddiaları sebebiyle Niksar halkı zor günler geçiriyor.

Söylenti ve iddialardan tedirgin olan halkın bir bölümü yayladaki evlerine taşınırken, bir bölümü de soğuk havaya rağmen geceleri çadırda kalıyor. 1939'da meydana gelen Erbaa depreminin korkusu Niksar İlçesi'ne bağlı Yolkonak Beldesi halkının yüzde 90'a yakınının çadırda kalmasını tetikliyor.

Yolkonak Beldesi Merkez Mahallesi Muhtarı Mustafa Hasta, 7 kişilik ailesi ile 15 gündür çadırda kaldıklarını söyledi. Muhtar Hasta, "Beldemizde 1939 yılında yaşanan büyük depremi büyüklerimiz anlattı. Bunların etkisi ile herkes çadır kurdu. Beldede 1-1.5 ay önce çadır kuranlar oldu. 150 hanenin hemen hemen hepsi çadırda. Güneş tutulmasından sonra 1-2 ay çadırda kalmaya devam etmeyi düşünüyoruz. Sabahları çadır soğuk oluyor. Gündüzleri yemek ve ihtiyaçlarımız için eve giriyoruz. Hayvanlar için de çadır yapıldı, hayvanlarımız da çadırda yaşıyor" dedi.

Günün Önemli Haberleri