Nezarete konulamadan öldü!

Abone ol

Elebaşı yakalanıp karakola getirilmişti. Üstü aranıyordu, birazdan nezarete konulacaktı ama o bir anda yere yığıldı.

İstanbul'da Azerbaycan uyruklu iki kuryeden para gasp eden çetenin kasası ve elebaşlarından olan Murat Konuş (35) yakalandıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Murat Konuş, nezarethaneye konmak için üst araması yapılırken kalbini tutarak yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Murat Konuş hayatını kaybetti.

120 POLİSLE OPERASYON
Azerbaycan uyruklu kuryeler U.B. ve A.İ. 9 Kasım 2009 günü Laleli'de esnafa ait topladıkları 1 milyon 200 bin doları sırt çantalarına koyduktan sonra ülkelerine gitmek için harekete geçti. Bir kargo şirketinde çalışan iki kurye, sırt çantalarındaki parayla yolda yürürken bir otomobile zorla bindirilerek kaçırıldı. Elleri kelepçelenen ve yanlarındaki para ile ceplerinde bulunan 150 TL para dahil alınan kuryeler dövüldükten sonra Hadımköy’de araçtan atıldı. Kuryelerin polise başvurması üzerine operasyon başlatıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmalarda güvenlik kamera görüntüleri ve yapılan telefon takipi sonucu şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Uzun süredir takip edilen şüphelileri yakalamak için 120 polisin katıldığı bir operasyon gerçekleştirdi. 26 ayrı adrese sabaha karşı yapılan baskınlarda aralarında çete lideri Cemil B. ve çete üyesi biri meslekten atılma diğeri açıkta polisin bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. İki tabanca ve bir pompalı tüfek ile çetenin soygunlar sırasında kullandığı 3 araç ele geçirildi.


BİRİ ATILDI BİRİ AÇIKTA
Yakalananlar Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği'ne getirildi. Rahatsızlanınca bir battaniyeye sarılarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Murat Konuş, dotlorların tüm çabalara rağmen kurtarılmadı. Cumhuriyet Savcılığı Murat Konuş’un ölümünü şüpheli ölüm olarak değerlendirdi. Murat Konuş'un cesedi Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Murat Konuş'un kesin ölüm sebebi otopside belirlencek.

Gasp çetesi üyesi olmaktan yargılanan şüpheliler arasında bulunan polislerden birinin Atatürk Hava Limanı'nda çalışırken işlediği bir suç dolayısıyla meslekten atıldığı öğrenildi. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli diğer polisin ise işlediği bir suç nedeniyle açıkta olduğu belirlendi. Yetkililer iki polisinde kuryelerin kaçırılması ve 1 milyon 200 bin dolar paranın gasp edilmesi olayında faal olarak yer aldıklarını söyledi. Polis gasp edilen paranın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor

Günün Önemli Haberleri