Neron PKK MI?

Abone ol

Araçlar ateşe verilirken, emniyet henüz somut veri elde edemedi. Vali Güler ise saldırıları "kişisel" olarak niteledi.

İstanbul'daki ''otomobil kundaklama'' olaylarıyla ilgili soru üzerine açıklama yapan Vali Muammer Güler, şimdiye kadar 34 aracın bir bölümünün tamamen, bir bölümünün de kısmen yandığını söyledi.

Güler, Beykoz'da yanan aracın, kamuoyunda ''tinerci'' olarak bilinen çocuklar tarafından yakıldığının tespit edildiğini anlattı.

Dün akşam kundaklanan otobüsün ise şahsi bir husumete dayalı olarak yakıldığı konusunda önemli şüpheleri olduğunu vurgulayan Güler, ''Molotofkokteyli atılmak suretiyle meydana gelenlerin bölücü terör örgütü faaliyetleri olduğunu veya illegal örgütlerin faaliyetleri olduğunu biliyoruz'' diye konuştu.

Güler, polisin bu konuda gerekli çalışmayı yaptığını belirterek, şöyle devam etti: ''MOBESE kameralarındaki kayıtlar bire bir inceleniyor. Tekrar söylüyorum; vatandaşlarımız bu konuyla ilgili şüpheli durumları, kişileri lütfen bize ihbar etsinler. Değişik yerlerde meydana gelen olayların pek birbirleriyle irtibatı görülmüyor ama değişik gruplar burada farklı amaçlarla bunu gerçekleştirebilirler. Engellemeye çalışacağız.''

''Somut bir Neron var mı?'' sorusuna, ''Şu aşamada somut bir Neron olduğunu söylemek mümkün değil'' yanıtını veren Güler, farklı bölgelerde farklı kişilerin kameralara yansıdığının görüldüğünü ve polislerin bu olayları aydınlatmaya çalıştığını belirtti.

Günün Önemli Haberleri