Neden Yeditepe Üniversitesi?

Abone ol

Sunduğu akademik ve sosyal olanaklarla her yıl daha fazla öğrencinin tercih ettiği Yeditepe Üniversitesi’nde kayıt telaşı var.

İlköğretim ve liselerde eğitim dönemi başladı. Sıra üniversitelerde. Onlar da bir bir kapılarını açacak. Sunduğu akademik ve sosyal olanaklarla her yıl daha fazla öğrencinin tercih ettiği Yeditepe Üniversitesi’nde kayıt telaşı var.

Peki kim neden, Yeditepe’yi seçiyor? Bu tercihinden memnun kalıyor mu? Bakın Yeditepeliler ne diyor?

Emre Soydan - Yeditepe Üniversitesi - Hukuk

Tercih dönemimde en çok iki okul arasında gidip geldim: Ankara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi. Seçimim Yeditepe’den yana oldu çünkü yurt olanağı, aylık yatan belli bir miktar para, yabancı dil olanakları, kulüp olanakları, yurt dışı olanakları ve kampüs beni cezbetti o dönemde. Bunların yanında cezbedici en büyük faktör İstanbul olmalı adaylar için. Çünkü üniversite İstanbul’da okunur. O zamanlar şehir benim için o kadar da önemli değildi hatta Ankara daha çekici geliyordu ama iyi ki İstanbul’dayım.

Batuhan Gök - Yeditepe Üniversitesi - Hukuk

Aslında Yeditepe’den nefret ediyordum çünkü, herkes “Aman orda burslu okunmaz, zengin çocukları seni ezer.” şeklinde önyargılarını kusuyordu. Ama puanım geldiğinde özel hukuklardan Yeditepe tuttu. Normalde Ankara Hukuk, Marmara, İstanbul gibi üniversiteler de oluyordu ama, özel üniversitelerin imkanları çok daha fazla olduğu için herhangi bir özel üniversitede okumak istiyordum. Bu imkanların arasında; yurtdışı eğitimi, çift ana dal, yan dal, dil eğitimi vs. var.

Muzaffer Atar - Yeditepe Üniversitesi - Hukuk

Tamamen sıralamadaki kaymadan kaynaklı olarak önümdeki çoğu kişinin başına geldiği gibi kendimi Bahçeşehir Üni. yerine Yeditepe Üni.’de buldum. İlk başta hayal kırıklığı yaratmış olsa da şu an gayet memnunum. Akademik kariyer yapmak isteyen arkadaşlar için bulunmaz tarzda değerli bir okul, tabi eğer hakkını verirseniz. Avukatlık düşünen arkadaşlar içinse okulun yoğun ders programına aldırış etmeden seçmelerini öneririm, zira avukatlık en tempolu mesleklerden biri, yoğun çalışma temposuna yatkın değilseniz Yeditepe’yi değil hiç bir hukuk fakültesini tercih etmeyin, ha eğer ben çok çalışkanım üstesinden gelirim diyebiliyorsanız da yoğun ders programı sizi zaten zorlamaz aksine meslek hayatında olası bocalama döneminizi kısaltır. Çoğu kişinin dediği gibi ders programı saçma sapan derslerle şişirilmemiştir, bu bölümde saçma bir ders varsa o da Almancadır. Onu da saçma yapan bunca yoğun ders üzerine tuz biber olması değil, öğrencilerin yoğun baskıları ve okutmanların acıma duygusu ekseninde derslerin safsaklanmasıdır. Tercih edecek arkadaşlara önerim çoğu dersine girmediği hocaların derslerini saçma bulan kişilerin önerileriyle değil, her dersten az da olsa bir şeyler kapmayı amaç edinen kişileri feyz almalarıdır; nitekim hukuk okumakla hukukçu olunmaz biraz da bilgiye aç olmak gerek. Yeditepe Hukuk Fakültesi Haluk Hoca sağ olsun sizi kusana kadar bilgiyle besler ama merak etmeyin kusmaya yakın mezun olursunuz.

Belgin Kuruoğlu - Yeditepe Üniversitesi - Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Özel okulda okuma isteğim hep vardı. Derslerde öğrenci sayısı çok az. Öğretmenlerle birebir ders işlersiniz. İstediğiniz şeyi bizzat odasına gidip kendisiyle konuşursunuz. Protokol diye bir şey neredeyse yok. Kulüpleri inanılmaz etkin ve okul buna gerçekten çok büyük paralar yatırıyor. Okulun kampüs ortamı çok güzel. İstediğiniz gibi eğitim programlarına katılabilirsiniz. Çift ana dal, yan dal, yurtdışı vs. ve gerçekten sandığınızdan daha kolay. Sene içinde bir sürü konferans, tiyatro , etkinlik olur. Takip etmezsen haberin bile olmaz orası ayrı.

Canberk Peker - Yeditepe Üniversitesi - Tıp

Tıp istediğim ve puanım özele yettiği için Yeditepe’yi tercih ettim.

Yasin Gökalp - Yeditepe Üniversitesi - Hukuk

ÖSS’de 363 puan yaptım. Asıl istediğim Yeditepe değildi ama 4. tercihim olarak Yeditepe geldi. Yani tamamen kader, nasip, kısmet. Özellikle Yeditepe’yi istiyorum demedim tercihimi yaparken.

Duygu Cebecik - Yeditepe Üniversitesi -Tıp

Ben üniversite eğitiminin iş hayatına atılmadan önce kendimizi geliştirmek için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum, çünkü hem hala öğrencisiniz, ki bu iş hayatına göre son derece esnek saatleriniz var demek, hem de yeniliklere açıksınız. Bu aşamada da bana destek olacak bir üniversite aradım ve Yeditepe Üniversitesi öğrenci etkinlikleri konusunda son derece atılgan bir üniversite, bir hobiniz, ilgi alanınız varsa mutlaka uygun bir kulüp de vardır ve bu kulüpler laf olsun diye değil, gerçekten çalışıyorlar. Kendinizi geliştirip sosyal bir üniversite hayatı için son derece uygun. Eğer Yeditepe’yi yazmasaydım Cerrahpaşa ya da Marmara olacaktı. Beni çeken özelliklerinden biri de bu imkanları :)

Tıp ayağına bakarsak da; bence az kişi alıyor olması çok büyük bir avantaj, laboratuvarlarda hepimize yetecek kadar materyal oluyor, pek çok devlet üniversitesinden farklı olarak (bunu başka üniversitelerde okuyan arkadaşlardan duydum).

Hepimiz bir mikroskopla istediğimiz gibi inceleme yapabiliyoruz. Hocalarımızdan iyi olanlar da kötü olanlar da var tabii ki ama eğitim programı ve ders yoğunluğu bence son derece güzel , yoğun bir şekilde eğitim görüyoruz, eğitimin İngilizce olması da bir avantaj.

Son olarak özel okul ve öğrenci profilini sakın kafaya takmayın, yok öle bir şey, son derece kardeşçe yaşıyoruz. Burssuzlar rekabeti düşürür de sanmayın, not ortalamalarında ilk 10’dakilerin yarısından fazlası ücretli okuyanlar oluyor genelde.

Hasan Özgür - Yeditepe Üniversitesi - Hukuk

Bölümünü görerek bilerek seçme özgürlüğü, maddi manevi her türlü imkan, insana değer verilmesi, kampüsü, rektöre fikrini onaylamadığını söyleyebilmek ve onun size kendisini anlatmak için çaba göstermesi. Son olarak hocaların kapılarını sürekli açık tutmaları (bazen içeri kediler bile girebiliyor.)

Batuhan ERSÖZLÜ - Yeditepe Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği

Alanında iyi yetişmiş hocalar, laboratuvar ve ekipman yeterliliği, temiz hava,

Sakin sessiz kampüs, öğrenci kulüplerinin işlevsel olmaları.

Ezgi Saydam - Yeditepe Üniversitesi - Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

Açıkçası o biraz tesadüf oldu diyebilirim. Yüksek bir puan alıp da derece yapmayı beklemiyordum. Fakat öyle oldu ve evime özel üniversitelerden bir yığın broşür yağdı. Ben de bu üniversiteyi öyle farkettim ve bölümüm için avantajlı olacağını düşündüm. Çünkü eğitim fakültesi okuyorum ve Yeditepe İstek Vakfı'na bağlı bir üniversite. İstek Vakfı da yirmiden fazla liseye sahip. Mezun olduktan sonra iş bulmanın daha kolay olacağını düşündüm. Bir de tabi ki burs olanakları da bu üniversiteyi seçme sebeplerimden biri oldu.

Dilan Kılıç - Yeditepe Üniversitesi - Psikoloji

Yeditepe hukuk, tıp ve diş'te tercih edilebilir bir üniversite. Özellikle diş hekimliği bölümüne baktığımda, bu alanda bir yere gelmiş insanların çoğunun geçmişinde Yeditepe olduğunu görüyorum. Bunun haricinde yemek ve yurt bursları sağlamasıyla maddi durumu yetersiz olan öğrencilere hayallerini gerçekleştirme şansı verebilir.

Günün Önemli Haberleri