NazlıCANa TAKSİTLİ ceza

Abone ol

Nazlıcan 6 yaşındaydı. Şimdi yaşamıyor. Onu öldürene verilen ceza ise isyan ettiriyor

6 yaşındaki Nazlıcan motorlu araçların girmesinin yasak olduğu yaya yolunda bisikletiyle gezerken bir servis minibüsünün altında kalarak öldü. Mahkeme minibüs şoförünü ayda 500 YTL'lik taksitlerle ödenmek üzere 12 bin YTL para cezasına çarptırdı. Nazlıcan'ın babası karara isyan etti.

BABASI ALMIŞ

Mersin'de oturan mobilya ustası 43 yaşınaki Vahap Öztürk ile 30 yaşındaki Ayşegül Öztürk'ün tek çocuğu olan 6 yaşındaki Nazlıcan babasının yeni aldığı bisikletle 4 Mayıs 2007'de evlerinin yakınındaki parka gitti. Parkın önündeki yaya yolunda bisikletine binen Nazlıcan'a Asım Aspar yönetimindeki servis minibüsü çarptı.

CEZAEVİNDE 70 GÜN

Şoför Asım Aspar, olaydan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Baba Vahap Öztürk bu karara itiraz etti. Asım Aspar kazadan 40 gün sonra yeniden yakalandı ve tutuklandı. 70 gün hapis yatan Asım Aspar'ı mahkeme tutuksuz yagılamak üzere tahliye etti. Bu davayla ilgili karar geçtiğimiz günlerde verildi.

PARAYA ÇEVRİLDİ

Mersin 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi yayalara ait olduğu belediyenin resmi belgelerinde de belirtilen yolda Nazlıcan'ı ezerek öldüren servis şoförü Asım Aspar'ı önce 20 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza 24 eşit taksitte ödenmek üzere 12 bin YTL para cezasına çevrildi. Asım Aspar cezasını ayda 500 YTL'lik taksitlerle ödeyecek.

CEZASINI ÇEKMELİ

Baba Vahap Öztürk, "Olaydan sonra "Neden kızımızı yalnız bıraktın" diye eşimle her gün tartıştım. Sonunda ayrıldık. İşlerimi takip edemedim, iflasın eşiğine geldim. Kızımın ölümünü kabul edemiyorum. Tek isteğim suçlunun cezasını çekmesi. Yargıtay'dan da sonuç alamazsam konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım" dedi
Günün Önemli Haberleri