Narman'da aynı gecede iki yangın

Abone ol

Erzurum'un Narman ilçesi Camii Sağır Mahallesi'nde kısa aralıklarla iki ayrı noktada çıkan yangın korkuttu.

Teravih namazının kılındığı sırada çıkan iki yangın, itfaiye ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.

Narman'da Camii Sağır Mahallesi'nde dün saat 22.00 sıralarında birbirine 200 metre mesafedeki iki samanlıkta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Teravih namazı çıkışı ayrı noktalarda çıkan yangınları fark eden vatandaşlar, Ali Bülbül'e ait samanlıktaki yangını kova ve tenekelerle sulama kanalından taşıdıkları suyla büyümeden söndürdü.
Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen Narman ve Oltu Belediyeleri ile Şekerli Belde Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, Çetin Kaplan'a ait samanlıktaki yangını söndürmeye çalıştı. Yangına müdahale eden itfaiye erlerinin maskesiz, aracın da yetersiz olması vatandaşların tepkisine neden olurken, ilçede yol genişletme çalışması yapan özel bir şirkete ait iş makinesi de söndürme çalışmalarına katıldı. Saman balyaları rüzgarın etkisiyle kül olurken, ahırdaki hayvanların yangın büyümeden çıkarılması büyük bir faciayı önledi.

Kaplan'a ait ahır kullanılamaz hale gelirken, itfaiye ve emniyet yetkilileri yangınların çıkış nedenini ve meydana gelen zararı tespit etmeye başladı.

Sokakların dar olduğunu belirterek itfaiyenin yetersiz kaldığını ileri süren ve yangınlara kısa sürede müdahale edilememesinden yakından vatandaşlar, Narman Belediyesi'nden gerekli tedbirleri almasını istedi.

Günün Önemli Haberleri