NAMSA mayın araştırmasına başladı

Abone ol

Büyük tartışmalara neden olan sınırdaki mayınların temizlenmesi konusunda sürpriz gelişme

Milli Savunma Bakanı Gönül, NATO'ya bağlı NAMSA'nın bölgede incelemeler yapmaya geldiğini açıkladı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 'Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusunda hangi aşamadayız?' sorusu üzerine NAMSA'nın incelemeler için bölgeye geldiğini belirtti. Bakan Gönül şunları söyledi:

'Anayasa Mahkemesi'nin kararı bizi de Maliye Bakanlığı'nı da ilgilendiriyor. Yani ihaleyle yapılan kısım değil, yap-işlet-devret kısmı durduruldu. Bizimkisi ihale bölümü. Mahallinde inceleme yapıyorlar. Yani ihalenin konusu NAMSA incelemelere başladı. NAMSA mahallinde inceleme yapıyor. Şartnameyi hazırlayıp ihaleye çıkacağız. Bölgeyi gördükten sonra karar verecek. Çünkü engebeli bir arazi var. Bazı yerler düz, bazı yerler engebeli 10 km'lik kısmı bir, 20 km'lik kısmı bir yapılacak.'

Bölgede incelemelere gelen NAMSA'nın yapacağı işin 'Kamu İhale Kanunu'na tabi olacağını' vurgulayan Gönül, 'Onun getirdiği takvim var. Bazı şartlarla yapacağız. Yerli firmalara öncelik verilmesi kaydıyla olacak. NAMSA ihalesinde daha önce de yerli firmalara öncelik verdik. Daha önce örneği var, mühimmatın süpürülmesi, dağıtılması, mermiler falan, depolardaki mayınlar bunları yapın. Orada tamamen Türk şirketleri devrede olacak' dedi.
NAMSA'YI TSK DA İSTİYOR

Mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda Genelkurmay Başkanlığı da NATO'ya bağlı NAMSA'yı işaret etmişti. TSK açıklamasında 'Bu konuda uluslararası deneyime sahip NAMSA'nın öncelikle dikkate alınması uygun olacaktır' denilmişti.

Günün Önemli Haberleri