Müzzeyyen Hanıma veda

Abone ol

“Çocuklar Duymasın” dizisinin ”Müzeyyen Hanımı” Ayşen Tekin toprağa verildi.

Tekin için Üsküdar Selimiye Camii'nde düzenlenen törene kızı Gökçe Yiğitel, aralarında Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Furkan Kızılay, Aliye Uzunatağan, Zeyno Gönenç ve Birol Güven'in de bulunduğu çok sayıda tiyatro sanatçısı dostları ve sevenleri katıldı.

Ayşen Tekin, ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin'in “Çocuklar Duymasın” adlı dizideki eşi rolündeki Ferdi Akarnur, Tekin'in 40 yıllık arkadaşı olduğunu ve ailece görüştüklerini söyledi.

Akarnur, geçen hafta salı günü Tekin'i hastanede ziyaret ettiğini, kendisine takılıp güldürdüğünü dile getirerek, “Benden sonra manikür ve pedikür yaptırmış. Böyle bir hasta perşembe günü vefat etti. Ölümcül bir hasta manikür ve pedikür yaptırabilir mi? Eğer doktor hatası varsa cezasını görsün. Bundan sonra bir başkası yanmasın” diye konuştu.

Ayşen Tekin'in kızı Gökçe Yiğitel'in şu anda şok içinde olduğunu kaydeden Akarnur, “Gökçe annesini yaklaşık 1 yıldır görmüyordu. Annesinin ameliyat olduğunu da bilmiyordu. 'Rahatsızlandı, ağırlaştı' denilerek kendisi yurtdışından çağrıldı. Bir yıl üzerine, annesini morgda gördü” dedi.

Tamer Karadağlı da acılarının çok büyük olduğunu belirterek, Ayşen Tekin ile çok uzun zaman aynı dizide oynadıklarını, her gün 15 saati birlikte geçirdiklerini ve bir aile gibi olduklarını kaydetti.

Tekin'i çok genç yaşta kaybettiklerini belirten Karadağlı, ölümünün yanlış tedaviden kaynaklanıp kaynaklanmadığına ilişkin bir soru üzerine de “Ona biz karar verecek değiliz. Ancak böyle bir durum varsa sorumluların hesap vermesi gerekir. Bildiğim kadarıyla otopsi yapıldı” dedi.

Dizide Tekin'in kızını canlandıran Pınar Altuğ, acısının çok büyük olduğunu belirterek, bunun beklenmedik bir ölüm olduğunu söyledi.

Bu arada, Ayşen Tekin'le beraber aynı camide emekli albaylar Celal Ertugay ile Yusuf Cahit Geyi'nin de cenaze namazları kılındı.

Günün Önemli Haberleri