Muza da aganigili tanıtım
Abone olFındıkçıları örnek alan muz üreticileri, tanıtım ve reklam kampanyası başlatıyor. Muzun afrodizyak özelliğinin altı çizilecek...
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ndeki muzcular, tanıtım ve reklam çalışmalarına başlıyor. Alanya Muz Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Güney, “İyi bir tanıtıma ihtiyacı olan muzun fındıktan daha üstün afrodizyak özelliği var. Hem de fındıktan daha ucuz. Muzu her eve sokmayı düşünüyoruz. Herkesin bol bol yemesini tavsiye ediyoruz. Tabii ki yerseniz'' dedi.
Alanya bölgesindeki muz üreticilerini tek çatı altında toplamak ve yurt genelinde tanıtım çalışmalarını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Alanya Muz Üreticileri Birliği ilk genel kurulunu yaptı. Alanya Sanayi ve Ticaret Odası'nda (ALTSO) Antalya AKP Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları ve muz üreticilerinin katıldığı genel kurulda, birliğin kurucu başkanı Hüseyin Güney, oybirliği ile yeniden göreve seçildi.
Muz üreticisinin sorunlarının dile getirildiği toplantıda konuşan Ziraat Yüksek Mühendisi Bünyamin Kozak, şunları söyledi:
“Türkiye’de pazara indiğinizde yerli muz yok. Hep ithal muz var. Pazarlamada korkunç eksik var. Yerli muzu tüketiciye götüremiyoruz. İnsanlar, elma ile aynı fiyatta olmasına rağmen muz almıyor. Muzun lüks meyve imajını değiştirebilmiş değiliz. Muz üretimi eldeki verilere bakıldığında 60- 70 bin tonlara düştü. Piyasada muz darlığı yok, piyasada yükseliş de yok. Ama giren muzda eksilme var. 50- 60 bin ton muz kaçak giriyor. dışarıdan giren muzda vergi ödenmeden yüzde 100 kar ediliyor. Devletin kasasına girecek rakamlar kaçak muzla birlikte şirketlerin hesaplarına giriyor.'' Alanya Muz Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Güney, “İyi bir tanıtıma ihtiyacı olan muzun fındıktan daha üstün afrodizyak özelliği var. Hem de fındıktan daha ucuz. Muzu her eve sokmayı düşünüyoruz. Herkesin bol bol yemesini tavsiye ediyoruz. Tabii ki yerseniz'' dedi.
Kısa süre içinde, reklam ve tanıtım çalışmalarına başlanacağını aktaran Güney, Alanya, Gazipaşa, Bozca ve Anamur’da üretilen muzun iç tüketim için bile yeterli olmadığını vurguladı. Türkiye’nin 400 bin ton civarında muz tüketimi olduğunu belirten Güney, Ancak bu bölgelerden toplam 150 bin ton üretimimiz var. Bizim pazarlama sıkıntımız olmaması gerekiyor. Dışarıdan gelen muzların çokluğu nedeniyle ya da hasat zamanı ithalat çokluğu nedeniyle muz fiyatları yerinde saymaktadır. Bu nedenle üretici birliğini kurduk. Üreticiyi tek çatı altında toplayıp fiyat dengesini sağlamayı hedefliyoruz'' diye konuştu.