Mutlu Barlasa şerefsiz dedi!

Abone ol

Medyada "diz çökme" polemiği yaşanıyor. Sabah yazarı Mehmet Barlas'la, Vatan yöneticisi Zafer Mutlu birbirine girdi. Mutlu Barlas'a 'şerefsiz' dedi...

Mehmet Barlas önceki gün köşesinden Zafer Mutlu'nun dönemin bakanı Güneş Taner'in önünde diz çökerek özür dilediğini yazmıştı. Mutlu bugün cevap verdi: "Bu iddia şerefsizce bir karalamadır"

Barlas'ın iddia ettiği olay 1990'lı yılların başına denk geliyor. Zafer Mutlu o zamanlar Sabah Gazetesi'nin yayın yönetmeni. Gazete manşetinden Dönemin Ekonomiden Sorumlu Bakanı Güneş Taner hakkında bir haber yayınlıyor. Barlas'ın "asılsız ve uygunsuz" dediği bu haber yüzünden Sabah'a Kamu Bankaları reklam vermeyi kesiyor... Sabah'ın o zamanki sahibi Dinç Bilgin Barlas'a durumu anlatıyor. Barlas da Taner'i arayıp "bir gazeteye kamu bankalarının ilan boykotu uygulamasının basın özgürlüğü ile bağdaşamayacağını" söylüyor.

BARLAS'IN İDDİASI: MUTLU DİZLERİNİN ÜZERİNE ÇÖKTÜ


"Güneş Taner gazetenin manşetinden uğradığı haksız saldırının aile hayatında yarattığı krizi anlattı... Sonra, "Bu haberin sorumlusu olan Zafer Mutlu Ankara'ya gelsin, bakanlıktaki odamda benden özür dilesin" dedi.

Ben Taner'in bu sözlerini Dinç Bilgin'e naklettim. O da, Sabah'ın o dönemdeki Genel Yayın Yönetmeni Zafer Mutlu'yu hemen Ankara'ya gönderdi. "Diz çökülerek" özür dilendi ve ilan boykotu sona erdi."

MUTLU'NUN CEVABI: ŞEREFSİZCE BİR KARALAMA

Barlas'ın bu iddiasına şu anda Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'dan sert bir cevap geldi. Barlas'ın köşesinde yazdığı bu iddiayı bir iftira olarak niteleyen Mutlu Güneş Taner'le görüştüğünü kabul etti.


"Gerçekten Güneş Taner özel hayatıyla ilgili bir haber üzerine SABAH’a reklam ambargosu koydu. Ben sizi hatırlamıyorum.

Rahmetli Özal’ın devreye girmesiyle Güneş Taner’i makamında ziyaret ettim.

Ziyaretimden önce ilan ambargosunun kalkacağı bizzat bana rahmetli Özal tarafından söylenmişti. Ben doğrudur, haberin Güneş Taner’i ve ailesini rencide eden bölümleri için özür diledim.

Taner de bana kendisiyle ilgili bir haber için kamu baskısı yapmasının yanlış olduğunu ama başka çaresi kalmadığı için bu yola başvurduğunu söyledi. ’Diz çöküp ilan için özür dilemem’ gibi bir şey asla söz konusu olmadı. Bu iddia şerefsizce bir karalamadır.

O koca gövdenizle nasıl eğilip büküldüğünüzü bütün Türkiye ama daha detaylı olarak da bütün meslektaşlarımız nasıl olsa çok iyi biliyor.”

Günün Önemli Haberleri