Mustafakemalpaşa yasa boğuldu

Abone ol

Mustafakemalpaşa'da 19 işçinin hayatını kaybettiği göçük ilçe halkını yasa boğdu.

Tam bir yas havasının estiği ilçede kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Üzücü kaza ile ilgili bilgi açmak üzere televizyonlarını açan ilçe sakinleri, yaşananlara rağmen müzik eğlence programlarının yapılmasına tepki gösterdi.

Hayatını kaybedenlerin görev şehidi olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Bu insanlar ekmeği için çalışıyordu. Görev şehididir. Tüm ülke insanının acımızı paylaşmasını istiyoruz. Biz madencilikle ekmek yiyoruz. Arkadaşlarımızın başına böyle üzücü bir olay meydana geldi. Bir böyle yüreği buruk beklerden televizyonlarda eğlence programlarının yapılması yüreğimizi sızlatıyor." dediler.

Maden ocağında işçi olarak çalışan Talat Tanrıkulu, bir önceki vardiyada görev yaptığı söyledi. Vardiya değişiminin ardından facianın yaşandığını aktaran Tanrıkulu, "O esnada bende ocakta olabilirdim. 19 arkadaşımız hayatını kaybetti. Hala insanlar eğlenebiliyorlar. Sokaklara çıkıp şarkılar türküler eşliğinde mitingler yapabiliyorlar. Bunlar bizim canımızı daha fazla acıtıyor. İnsanlardan anlayış bekliyoruz." diye konuştu.



Günün Önemli Haberleri