Mustafa Topaloğlu en ön sıradan gördü

Abone ol

Ahmet Kaya'nın linç edildiği gecede yer alan sanatçılardan özür dolu mesajlar geliyor. Topaloğlu da bakın ne dedi;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ahmet Kaya'ya yapılan saldırıyla 'Ulan hepiniz oradaydınız' sözlerinin ardından sanat dünyasından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kez o gecede yer alan Mustafa Topaloğlu yaşananları anlattı.

AHMET KAYA'YA YAZIK OLDU

Mustafa Topaloğlu o gün yaşananları ayrıntıları ile anlatırken; ' Olanları tasvip etmek mümkün değil. Çok gereksiz tepkilerdi, Ahmet Kaya’ya yazık oldu' diye konuştu.

EN ÖN SIRADA ŞAHİT OLDUM

Topaloğlu şunları söyledi;

'O gece ben en ön sırada otururken konuşmalara bire bir şahit olmuştum. Ahmet Kaya aslında o akşam barış ve kardeşliğe değinen çok güzel bir konuşma yapmıştı. ‘Türküyle, Kürtüyle 2000 yıldır kardeşçe birlikte yaşıyoruz’ demişti. Ardından ‘Kürtçe bir şarkı yazdım inşallah yayınlarlar’ diye konuşmuştu. Akabinde salonda birden homurdanmalar eşliğinde tepkiler yükselmeye başladı. Konuşmayla hiç alakası olmadığı halde arka sıralardan ince bir ses ‘Ayrımcılık yapıyorsun’ diye bağırdı. Sonra birden tepkiler arttı ve istenmeyen o görüntüler ortaya çıktı.

ALIN YAZISI BÖYLEYDİ

Ben dediğim gibi o gün orda ayrımcılık anlamına gelecek hiçbir konuşmaya rastlamadım. Tam tersine Ahmet Kaya birlikte yaşamaktan, barış ve kardeşlikten bahsetmişti. Kişisel olarak da haklı bulduğum konuşmalardı. Ben toplumların ideolojik düşüncelerinin onların kendi özgürlükleri olduğunu düşünüyorum ve ben her zaman ‘beni özgürlüklerimle yargılama, sana verdiğim bir zarar olursa onla yargıla. Bunun dışında bir yargı yoktur’ derim. Bu yüzden o gün gösterilen tepkiyi gereksiz ve anlamsız buluyorum. Belki kendi yazılımı, alın yazısı böyleydi! Ama sonuçta Ahmet Kaya’ya yazık olmuştur.'

(Kaynak : Ogünhaber)

Günün Önemli Haberleri