Muşta şap karantinası

Abone ol

Muş'un Varto İlçesi'nde görülen 'Şap' hastalığı sebebiyle iki köy karantinaya alındı

Muş'un Varto İlçesi'nde görülen 'Şap' hastalığı sebebiyle Kaygıntaş ve Kaynarca Köyleri'nin karantina altına alındığı bildirildi.

Kaygıntaş ve Kaynarca Köyleri'nde şüpheli hayvan ölümlerinin yaşanmasının ardından Varto İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar neticesinde 'Şap' hastalığı ortaya çıktı. 15 gün süreyle köyden büyük ve küçükbaş hayvan giriş çıkışlarının yasaklanmasının ardından ilaçlama çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.

Köylerinin girişine 'Bu köy karantinaya alınmıştır' şeklinde uyarı levhası yazıldığını söyleyen Kaygıntaş Köyü Muhtarı Alaattin Gülen, köylerinde 20 inek ve 18 dananın şap hastalığı sebebiyle telef olduğunu söyledi. İlçe Tarım Müdürlüğü'ne müracaat etmelerinin ardından ekiplerin hemen köylerine gelip çalışma başlattıklarını ifade eden Alaattin Gülen, "Köye 15 gün süreyle hayvan giriş ve çıkışı yasaklanmıştır. Tarım ekiplerinin köyde yaptıkları ilaçlama çalışmalarının ardından artık hayvan ölümü yaşanmadı. Hayvanları telef olan vatandaşların listesini ilçe Varto İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim ettim" dedi. Varto İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri de Kaygıntaş ve Kaynarca Köyleri'nde gerekli önlemlerin alındığını ve korkulacak bir durumun olmadığını bildirdi.

Günün Önemli Haberleri