Müslümanlarla yan yana saf tuttular

Abone ol

Mersin'den tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajları verildi, Müslüman ve Hıristiyanlar birlikte ilahiler söyledi.

Kilisedeki etkinlikte Yunus'tan ilahiler seslendirilirken, Mevlana'nın ışığında farklı din ve inançtan insanlar bir araya gelip, birlikte yaşamanın en güzel örneklerini ortaya koydu.

Mersin Mevlana Kültür ve Sanat Derneği, Latin Katolik Kilisesi'nde tasavvuf musikisi konseri verdi. Kentin en eski ve en önemli ibadet merkezlerinden biri olarak öne çıkan kilisedeki konser öncesindeyse Katolikler, pazar ayinini gerçekleştirip birlikte dua okudu.

HIRİSTİYANLARLA MÜSLÜMANLARIN YAN YANA SAF TUTTU

Ayinin ardından da Mevlana Kültür ve Sanat Derneği Tasavvuf Musikisi Korosu üyeleri, kilisedekilerin alkışları eşliğinde salona girerek yerlerini aldı. Merkez Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ve Akdeniz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Bedrettin Gündeş'in de katılmış olduğu etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Hıristiyanlarla Müslümanların yan yana saf tuttuğu konserde Yunus'tan ilahiler seslendirilirken, Mevlana'nın hoşgörü ve sevgi kaynağı olduğuna dikkat çekilen konuşmalar yapıldı. Koronun ney eşliğinde seslendirmiş olduğu 'Sordum Sarı Çiçeğe' adlı ilahiye Katoliklerde sesleriyle katılırken, başında tülbent ve eşarplarıyla konseri takip eden bazı katılımcılarsa, yaşadıkları andan duygulanıp gözyaşlarına hakim olamadı.

'Tasavvuf Musikisi Konseri' ile ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Latin Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roberto Ferrari, Mersin'in bir barış ve hoşgörü kenti olarak öne çıktığını, şehirde farklı din, dil ve mezhepteki insanların bir arada ve kardeşlik duyguları içinde yaşadığını anlattı. Söz konusu tablonun geleceğe taşınması adına ellerini taşın altına koyduklarını kaydeden Ferrari, bu noktada da Mevlana'nın ışığında Hıristiyan ve Müslüman kardeşlerin birlikte ilahiler söylemesine imkan
tanıdıklarını dile getirdi.

Mersin Mevlana Kültür ve Sanat Derneği Fahri Başkanı Ahmet Coşar ise, günümüzde sevginin, hoşgörünün ve barışın neredeyse unutulduğunu kaydederek söz konusu kelimelerinse anlamını yitirme noktasına geldiğini öne sürdü. Coşar, "Latin Katolik Kilisesi tarafından yapılan daveti kabul ederek, Mevlana'nın barış, hoşgörü ve sevgi kaynağı olduğunu bir kez daha göstermekle birlikte halkımıza da bu şekilde hizmet etmek istedik" dedi.

Mersin Şehir Mezarlığı'na dikkat çeken Ahmet Coşar, söz konusu mezarlıkta farklı din, dil ve mezhepten insanların bir arada ebedi huzura yattığını anlatarak, açıklamasını da şöyle sürdürdü:
"Eğer orada insanlar toprağın altında bir arada yatıyorsa, toprağın üstünde neden birlikte olmasınlar? İşte biz, bunun mümkün olabileceğini ispat edebilmek için bugün burada hep birlikte 'Allah' dedik."

Günün Önemli Haberleri