Murat Yalçıntaş'ı bu şifre yaktı
Abone olİTO Başkanı'nı cezaevine yollayan rüşvet operasyonunun perde arkası aralandı. Polisin teknik takibinde rüşvetin şifreleri de ortaya çıktı.
Sanıkları demir parmaklıklar arkasına yollayan sürecin, 2 yılı kapsadığı ortaya çıktı. Polis şüphelileri uzun süre adım adım hem fiziki hem de teknik takibe almış. Gazeteler, olayın bilinmeyen yönlerini ve adım adım tutuklamaya giden operasyonun ayrıntılarını birinci sayfalarına taşıdılar..
Yargı ve iş dünyasının karıştığı rüşvet operasyonunda 9 kişi tutuklanarak Sincal L tipi Cezaevine yolandı. Gerekçe ise "Rüşvet vermek, örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" olarak açıklandı.
TUTUKLAMA KARARINI HAKİM KARADAĞ VERDİ
Sanıklar, emniyet sorgularının ardından çıkarıldıkları Nöbetçi Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde Hakim Muzaffer Karadağ tarafından tutuklandılar. Tutuklananlar arasında kuşkusuz en dikkat çeken isimler İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Mustafa Oskay oldu.
İTO'DAN AÇIKLAMA |
(İTO) Yönetim Kurulu Başkanvekili Şekib Avdagiç, “İTO Yönetim Kurulu, İTO Meclisi kısaca İTO camiası olarak tekvücut bir şekilde Sayın Başkanımız Murat Yalçıntaş'ın arkasındayız. Biliyoruz ve inanıyoruz ki Sayın Başkanımız hiçbir yasa dışı, hukuk dışı faaliyetin içinde değildir, olmamıştır. Murat Yalçıntaş'ın masumiyetinden zerre kadar şüphemiz yoktur” dedi. |
Habertürk: Aşka yelken açıyoruz
İTO yönetiminden rüşvetin onayının çıktığı haberinin avukatlara "Aşka yelken açıyoruz" şifresiyle verildiği ortaya çıktı. Polisin "yargıya rüşveti" ortaya çıkarmak için 2 yıla yakın süren teknik takip sırasında çektiği resimlerden oluşan "Rüşvetin fotoromanı" soruşturma dosyasına girdi. Yalçıntaş'tan talimat alan Avukat Süleyman Balcı'nın para dolu çanta ile geldiği Ankara'da, polis tarafından görüntülendiği resimleri de dosyada girdi.
Hürriyet: Gizli kamerayla izlenmişler
"2008 Temmuz ayından itibaren takibe alınan ve aralarında 13 avukatın da bulunduğu şüphelilerin, polis tarafından takip edildiği de soruşturma dosyasında yerini aldı. Polisler, çete lideri N.O.’nun odasına gizli kamera yerleştirirken, soruşturmaya adı karışan diğer şüpheliler ise özel donanımlı takip araçlarıyla izlendi. N.O.’nun, bir müşterisine ait Yargıtay’daki dava dosyasının lehte sonuçlanması için Yargıtay hakimi H.E.’ye 300 bin TL gönderdiği yönündeki iddialar gizli kameralar sayesinde tespit edildi."
Taraf: Yönetim Kurulu kararıyla rüşvet
"Mahkemeye 1.2 milyon lira rüşvet verilmesi kararının IDTM'nin yönetim kurulu toplantısında alındığı, karşı çıkan bir üyenin istifa ettiği ortaya çıktı. Murat Yalçmtaş, mahkemedeki savunmasında "Bu benim tek başıma aldığım bir karar değildir. Yönetim kuruluna aittir" dedi.
Danışmanlık ücreti almışlar Hakim karşısına çıkan Yargıtay i2.Hukuk Dairesi Başkanı emekli Hakim Mustafa Oskay ise ifadesinde, "Bazı davalar karşılığında ücret aldığım doğrudur, bunu bir danışmanlık ücreti olarak aldım" dedi. Oskay, DTM avukatları ile görüştüğünü de doğruladı. "