Mumcuya bir istifa daha

Abone ol

Anavatan Partili Orhanlı Belde Belediye Başkanı Ekşi, partisinden istifa etti. Ekşi'nin gerekçesi ise aynı...

Anavatan Partili Orhanlı Belde Belediye Başkanı Cemil Ekşi, partisinden istifa etti. Ekşi, istifasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Tuzla ve Orhanlı'da bulunan tehlikeli atık varillerinin Türkiye ve dünya gündemini meşgul etmesine rağmen partisinin konuya ilgisiz ve duyarsız kaldığını öne sürdü. Ekşi, açıklamasında şunları kaydetti:

''Konuyla ilgili birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları olay yerine gelip insan ve çevre sağlığıyla ilgili tehlikeyi yerinde değerlendirip, gerek bizi, gerekse vatandaşlarımızı manevi olarak yalnız bırakmamalarına rağmen kendi partim bu konuda gerekli duyarlılığı göstermemiş, hatta ilgisiz kalmıştır.'' Ekşi, hiçbir partiyle görüşmesi olmadığını da belirterek, ''Benim Anavatan Partisi ile bir sorunum yok. Sadece mevcut yönetimin gerekli ilgiyi göstermemesi üzerine partili arkadaşlarımın da görüş ve düşüncelerini alarak partimden istifa kararını verdim'' dedi.

Ekşi ile birlikte 6 belediye meclis üyesi, Anavatan Orhanlı Belde Teşkilatı Başkanı Halis Baş ile yaklaşık 3 bin kişi de partilerinden istifa etti. Cemil Ekşi, Tuzla İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na da dilekçeyle başvurarak, partisinden istifa ettiğini bildirdi. Ekşi, dilekçesinde, siyasi yaşamını bağımsız belediye başkanı olarak sürdüreceğini belirtti.

Günün Önemli Haberleri