Mumcudan AK Parti ve CHPye taş

Abone ol

Mumcu AK Parti ve CHP'nin Çankaya seçimlerine yönelik gerginliği özellikle tırmandırdığını söyledi ve ekledi;

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Hem AKP'nin hem CHP'nin tercihi, bürokratik devlet otoritesinden yanadır'' dedi.

Mumcu, partisinin Altındağ ve Keçiören ilçe kongrelerine katıldı. Buralarda yaptığı konuşmalarda salondaki kadınlara dikkati çeken Mumcu, ''ANAVATAN'da siyaset yapmak için bıyık bırakmak gerekmiyor'' dedi.

Mumcu, kongreye gelirken gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

''Hem iktidar hem ana muhalefet partisinin tercih ettiği yöntem, gerginlik... İkisi de toplumu iki ayrı kampa doğru sıkıştırıyorlar. Kamplaşmanın, kutuplaşmanın siyasi olarak kendi yararlarına olacağını düşünüyorlar. Bu da Türkiye'yi çözümden uzaklaştırıyor. Türkiye, uzlaşıyla çözümlere yönelmesi gerekirken, kamplaşarak çözümsüzlük batağına saplanıyor.

Cumhurbaşkanlığı konusunda çözüm bellidir. Çözüm, seçimi halka yaptırmaktır. Kimin seçeceği, kimin seçileceğinden daha önemli bir meseledir. Aslolan, demokrasidir. Ama buna izin verilmiyor.

Türkiye 50 yıldır cumhurbaşkanlığı krizleriyle ne yazık ki, geleceğini kaybediyor. İlerleme, büyüme, demokratik olma umudunu kaybediyor. Bugün Türkiye'deki kavga 'Erdoğan cumhurbaşkanı olsun mu, olmasın mı?' kavgası değil.

Tartışmanın özü, Türkiye demokratik bir ülke olacak mıdır? Yani, Türkiye devlet otoritesiyle milletin idare edildiği bir ülke mi olacaktır, yoksa milli iradeyle devletin yönetildiği bir ülke mi olacaktır? Hem AKP'nin hem CHP'nin tercihi, bürokratik devlet otoritesinden yanadır. Biz 'demokratik milli iradeden yana olalım' diyoruz. Bu çabamızı da sürdüreceğiz.''

Günün Önemli Haberleri