Mumcu ve Ağara bütçe vetosu

Abone ol

Başbakan Erdoğan, bütçe görüşmelerinin açılışında yapacağı konuşmada, Ağar ile Mumcu'nun eleştirilerine kayıtsız kalacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda 15 Aralık'ta başlayacak bütçe görüşmelerinin açılışında yapacağı konuşmada Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın eleştirilerine cevap vermeyecek. Konuşmasında sadece CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı muhatap alacağının sinyallerini veren Erdoğan, "Bütçe konuşmamda sadece Baykal'ın iddialarına cevap vereceğim" dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) bu haftaki toplantısında muhalefetin AK Parti'ye yönelik son dönemdeki çıkışları da değerlendirildi. Başbakan Erdoğan toplantıda muhalefetin hükümet ve parti politikalarına yönelik eleştirilerini ve ortaya attıkları iddialara bütçe konuşmasında cevap vereceğini söyledi. Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda 15 Aralık'ta başlayacak bütçe görüşmelerinin açılışında bir konuşma yapacağını, konuşma metni için şimdiden çalışmaya başladığını ifade etti. Titiz bir hazırlık yapacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, konuşmasında sadece CHP lideri Baykal'ın iddialarını cevaplandıracağını, diğer muhalefet liderlerine cevap vermeyeceğini kaydetti. Erdoğan, daha önceki bütçe görüşmeleri sırasında da Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun konuşması bittikten sonra Genel Kurul Salonu'na gelmişti. Erdoğan görüşmeler sırasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuşmasını dinlemişti.
Günün Önemli Haberleri