Mumcu 1 yıl önceden söylemişti

Abone ol

Yükselen tansiyon ve bitmeyen tartışmaların haberini bir yı önce Erkan Mumcu söylemişti.

İrtica tartışmaları ve Cumhuraşkanlığı seçimleri ortamı iyice gerdi. Asker ve sivil çekişmesi beyanatlar, uyarıları birbirini izliyor. İşte böylesi bir havada bir yıl önce yazılan bir mektup önem kazanıyor. Mektup siyasi de olsa bugünleri işaret etmesi açısından önemli. Anavatan lideri Erkan Mumcu 1 yıl önce Başbakan Erdoğan'a mektup yazmış ve başörtüsünde mutabakat çağrısı için buluşma teklif etmişti.

Sabah yazarı Mahmut Övür bu mektubu kritik ortamda gündeme getirdi. Üstelik Erdoğan'ın şimdi uzlaşma çağrısı yaptığı bugünlerde. Övür, Mumcu, Erdoğan'a bir yıl önce ne söyledi? yazısında Mumcu Erdoğan'a şöyle sesleniyordu:

""Anavatan Partisi olarak bu konuların Parlamento çatısı altında görüşülebilmesini sağlayacak sayısal çoğunluğa sahip olmayışımız nedeniyle, sorunların çözümü yönünde koşulsuz irademizi, taahhüt ve beyanımızı tekrarlamak ve mevcut Parlamentonun tarihi ve vicdanı sorumluluğunu sizinle paylaşmak adına bu çağrıyı yapma ihtiyacı duydum. Meclis çoğunluğuna sahip olma imkanı ile bu sorunları çözme bahtiyarlık ve şerefine -"ortak" demiyorum- "sahip olmak" isteyeceğinize inanıyorum."
Ne oldu dersiniz? "

Bugünleri yazan mektuba yazar dert yanıyor. Erdoğan'ın Mumcu'ya küs olmasının ülkeye kaybettirdiği enerjiye dikkat çeken yazar, yazısını şöyle bitiriyor:

"Mumcu'nun o günlerde öngördüğü "Bir din-laiklik tartışmasının içine hapsolabiliriz" tespiti ne yazık ki bugün doğrulandı. Ama hala sivillerin büyük bölümü geçmişten ders çıkartmak yerine gerilimi tercih ediyor.
Bunun bedelini de hepimiz ödüyoruz."

Günün Önemli Haberleri