Müjdat Gezene onur ödülü

Abone ol

Kartal Belediyesi, her yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenliyor.

Usta oyuncu Müjdat GEZEN’e 27 Mart Salı günü, 19.30’da Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde, Belediye Başkanı Arif DAĞLAR tarafından Onur Ödülü verilecek. 

Tiyatroya emek vermiş usta oyuncu ve duayenlerin davet edilerek tiyatroseverler ve hayranlarıyla buluştuğu, imza günleri ve ustaların oyunlarının sahnelendiği bu etkinlikler, Kartallılardan da büyük ilgi görüyor.

Bu yılki etkinlikler için konuk olarak sinema ve dizi oyuncusu, yazar, yönetmen ve oyunculuk gibi çok yönlü kişiliğe sahip usta tiyatrocu Müjdat GEZEN, 27 Mart Salı günü Saat:19.30’da, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde olacak. Kültür merkezinde usta oyuncuyla yapılacak kısa söyleşinin ardından, Kartallıların ve tiyatro oyuncularının katılımında kendisine Belediye Başkanı Arif DAĞLAR tarafından sanata yaptığı katkılardan dolayı Onur Ödülü verilecek.

Hayatının 47 yılını Türk tiyatro sanatına adamış usta oyuncu, yüzlerce öğrenci yetiştirmiş, birçok oyun yazıp yönetmiş, çok sayıda dizide ve sinema filminde rol almıştır. Kendi adıyla anılan sanat merkezi bulunan usta, birçok genci Türk sanatına kazandırmanın gayreti içinde çalışmalarına devam etmektedir.

1999 yılından beri düzenlenen Tiyatrolar Günü etkinliklerinde amaç; tiyatroyu sevdirmek, tiyatronun sorunlarını oyuncuların kendilerinden dinleyerek gündeme taşımak, ustalarla söyleşiler yapıp onları onurlandırarak gerek sanatseverleri özendirmek, gerekse yeni sanatçıların yetişmesine katkı sağlamaktır. 1999 yılından beri, Kartal Belediyesi’nce Onur Ödülü alan sanatçılar; Selim NAŞİT, Suna PEKUYSAL, Haldun DORMEN, Ayşegül DEVRİM, Haşmet ZEYBEK ve Levent KIRCA olmuştur.

Günün Önemli Haberleri