Muhtarlar federasyon kuruyor

Abone ol

Türkiye'de faaliyet gösteren 6 muhtar derneği, tek çatı altında toplanıyor.

Türkiye'de faaliyet gösteren 6 muhtar derneği, tüm köy ve mahalle muhtarlarını tek çatı altında toplamak için ''Federasyon olma'' kararı aldı. Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Merkezi'nde toplanan Ulusal Muhtarlar Derneği, Adana İli Muhtarlar Derneği ve Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Tahir Hacıahmetoğlu, Marmara Trakya Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ahmet Ceylan adına da vekaletle katılan Tüm Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Özkan ve bu derneklerin yönetim kurulu üyeleri, muhtarları federasyon çatısı altına almayı kararlaştırdılar. Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, en büyük amaçlarının muhtarları tek çatı altında toplamak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Şemsiyemizin dışında kimse kalmayacak. Muhtarlar artık bir sorun olduğunda federasyona başvuracaklar. Biz de şoförler gibi örgütlenmek ve onlar gibi sesimizi duyurmak istiyoruz. Şimdilik 6 dernek, federasyon olmak için karar aldı. Alınan bu karara diğer dernekler de ileride katılacaklardır. Amacımız tüm köy ve mahalle muhtarlarını tek çatı altına almaktır. Bunun planlarını yıllarca önce yaptık ama şimdiye kısmetmiş.''

Tüm Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Özkan ise federasyon olmamaları halinde muhtarlara ihanet etmiş olacaklarını söyledi. Özkan, federasyonun güçlerini artıracağına dikkat çekerek, ''Bizde birlik beraberlik iradesi var, onun için yasalardan faydalanmak istiyoruz'' dedi. Hüseyin Özkan, federasyon olma çalışmalarının en geç bu yılın ekim ayına kadar tamamlanacağını da kaydetti. Türkiye'de 35 bini köy, 17 bin 600'ü muhalle muhtarı olmak üzere 52 bin 600 muhtar bulunuyor.

Günün Önemli Haberleri