Muhalifler Anıtkabir'e çıkacak

Abone ol

Muhalifler yarınki kurultayı, Kılıçdaroğlu yanlıları ise 27 Şubat’taki tüzük kurultayını sabote etme peşinde...

CHP’nin yarın başlayacak olan çifte kurultayında, genel merkez ile muhalifler arasında tam bir gövde gösterisi olacak. Kazananın kaybedeni tasfiye edeceği kurultayda, ölüm-kalım savaşı yaşanacak.

HERKES KENDİ KURULTAYINA GİDECEK

26 Şubat Pazar günü Kılıçdaroğlu ve ekibinin kendi tüzük taleplerini içeren maddelerin görüşüleceği birinci kurultay yapılacak. 27 Şubat Pazartesi günü ise muhaliflerin Kılıçdaroğlu’nu devirmek için hazırladığı ikinci kurultay yapılacak. CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski Genel Sekreteri Önder Sav, ilk kurultaya gitmeyeceklerini açıkladı.

EKİPLERİN DERDİ 650 SAYISI

26 Şubat tarihli genel merkezin kurultayı yarın sabah erken saatlerde delegelerin Arena Spor Salonu’na gelmesiyle başlayacak. Bu kurultaya katılmayacak olan muhalifler, önlem olarak hazirun cetvelinin başına kendilerine yakın isimleri görevlendirecek ve gelen delegeleri takibe alacak. Çünkü Kurultayın açılabilmesi için delege sayısının salt çoğunluğunu oluşturan 650 sayısına ulaşılması gerekiyor. Burada iki grup arasında kavga çıkması bekleniyor.

MUHALİFLER ANITKABİR’E ÇIKACAK

İlk gün kurultayında 650 delege sayısı aşılırsa kurultay açılacak. Delegeler, Anadolu Ateşi gösteri grubunun dans şovunu izleyecek. Bu arada muhalifler, Anıtkabir’e çıkarak Atatürk’ün kabrini ziyaret edecek. Kurultayı boykot edecek olan muhalifler, Kılıçdaroğlu’nu Atatürk’e şikâyet edecek.

İKİNCİ KURULTAY İPTAL EDİLEBİLİR…

Kılıçdaroğlu ve ekibinin ilk gün kurultayında genel merkez tarafından hazırlanan tüzük taslağı görüşülecek. Muhaliflerin gündeme getirdiği maddelerin görüşüleceği ve reddedileceği belirtiliyor. İddiaya göre tüm maddeler görüşüldüğü için kurultayın sonuna doğru “İkinci kurultaya gerek kalmadı” önergesi getirilerek ikinci günkü kurultay birinci günden iptal edilecek.

Günün Önemli Haberleri