Muğla'da referandum gerginliği

Abone ol

Muğla’da, referandumla ilgili bildiri dağıtmak isteyen iki grup karşı karşıya geldi.

Muğla Halk Pazarı’nda ‘hayır’ bildirisi dağıtan sol görüşlü gençler ile aynı yere stant kuran AK Partili gençler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Muğla'da Halk Pazarı girişinde ‘hayır’ bildirisi dağıtan yaklaşık 20 kişilik Türkiye Komünist Partili gençler ile AK Partililer arasında karşılıklı slogan atılması yüzünden gerginlik çıktı. Sol görüşlü gençlerin, ‘Mafya-saltanat tarikatına hayır’ sloganı atması üzerine gruba sözlü karşılık veren AK Partili gençler çalışmalarının sabote edilmeye çalışıldığını savundu.

Sol görüşlülerin ‘Bölücü açılımlara hayır’, ‘Muğla Tayyip'in mezarı olacak' sloganlarını yükseltmesi ise gerginliği tırmandırdı. Kavga, emniyet güçlerinin müdahalesiyle önlendi.

AKP Muğla İl Yönetim Kurulu üyesi Avukat Mustafa Çelebi'nin emniyet güçlerine “Bu kişiler kışkırtma siyaseti yapıyor. Görevinizi yapın ve bunları içeriye alın” demesi üzerine, TKP üyesi Ekin Yılmaz da “Bir AKP'li polise emir verebiliyorsa, biz hiçbir şey demiyoruz. Hepimizi gözaltına alın. Vatanı savunmak adına gözaltına alınmak bizim için onurdur” diye tepki gösterdi.

Gerginlik AKP'li gençlerin standı kaldırmalarıyla son buldu.

Günün Önemli Haberleri