Mudurnu Piliç işçileri eylem yaptı

Abone ol

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan Mudurnu Piliç (MUPİ) Fabrikasında çalışan 270 işçi, paralarını alamayınca fabrika önünde toplandı.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan Mudurnu Piliç (MUPİ) Fabrikasında çalışan 270 işçi, paralarını alamayınca fabrika önünde toplandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ekonomik kriz nedeniyle zor anlar yaşayan ve üretimi durduran Mudurnu Piliç'in (MUPİ), ismi, kesimhanesi, yem fabrikası ve kümesleri kiralandı. 2007 yılında kapanan Mudurnu Tavukçuluk Fabrikası'nın yerine açılan ve bölge halkına iş imkanı sağlayan MUPİ, ekonomik kriz nedeniyle üretimi durdurmuştu.

Üretimin durduğu MUPİ'nin elinde bulunan bir milyon 200 bin adet tavuğu alacakları karşılığında Ezici Yağ Sanayi, Biodizel Enerji ve Tavuk Üretimi A.Ş. sahibi Mustafa Ezici aldı. Kriz nedeniyle faaliyetini durduran ve daha sonra bir başka şahsa devredilen MUPİ'de çalışan 270 işçi parasını alabilmek için fabrikanın önünde toplantı. Polis ekipleri fabrika önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Fabrikanın yemekhanesinde Mudurnu Kaymakamı Alp Aslan ve MUPİ Finans Müdürü Erşen Kaçan işçilere bilgi verdi.

Mudurnu Piliç (MUPİ) Grup Başkanı İhsan Bozan AA muhabirine, işçi ve personele 700 bin TL ödeme yapılacağını ifade ederek, ''bazı aksilikler nedeniyle işçilerin paralarını ödeyemedik. Ancak Mart ayı içerisinde ödeme yapacağız. Kimse merak etmesin herkesin parası ödenecek'' dedi.

Fabrika önünde toplanan işçiler yönetim tarafından paralarının 15 Şubat 2009 tarihinde verileceğini söylediğini ve o tarihte paralarının ödenmediğini söylediler.

İşçiler, paralarının bu gün git yarın gel diyerek ödenmediğini belirterek, ''bizlerde ev geçindiriyoruz. Eve ekmek alacak paramız yok. Biz emeğimizin karşılığı olan parayı istiyoruz'' şeklinde konuştular.

Fabrika önünde toplanan işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Günün Önemli Haberleri