Molotof kokteyli için Serap cezası
Abone olİstanbul'da bir otobüse molotof koktteyli atılması sonucu yanarak ölen Serap'ı örnek gösteren mahkeme, molotofkokteylini silah saydı!
İstanbul Küçükçekmece'de İETT otobüsüne molotofkokteyli
atılması sonucu yanarak ölen lise öğrencisi Serap Eser'i örnek
gösteren Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi molotofkokteyli ve havai
fişekleri ateşli silah saydı ve 2 sanığa 12 yıl 6'şar ay hapis
cezası verdi.
Serap olayına atıfta bulunulan kararda, "Bu olay bir tek molofofkokteylinin bile insan hayatı açısından hangi sonuçlara yol açabileceğini gösteriyor" denildi.
Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, molotofkokteyli ve havai fişekleri ateşli silahtan sayıp, iki sanığa 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Sanıkları örgütlere silah sağlamayı düzenleyen TCK'nın 315'inci maddesi gereğince cezalandıran mahkeme İstanbul Küçükçekmece'de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu yanarak ölen lise öğrencisi Serap Eser'i örnek göstererek, "Bu olay bir tek molofofkokteylinin bile toplum ve insan hayatı açısından hangi sonuçlara yol açabileceğini göstermesi açısından önem arz etmektedir" dedi.
MEYVE SULARI HAZIR
Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, PKK'nın şehir
yapılanması KCK soruşturması kapsamında, şüpheli sıfatıyla Kadir
C.'yi dinlemeye aldı. Kadir C., 9 Şubat 2010'da başka bir dosyanın
şüphelisi Yunus İ. ile telefonla görüştü. Kadir C. telefonda,
"Yanımda tatlı falan getireyim mi?" diye sorunca,
Yunus İ. "He valla getir" cevabını verdi. Aynı
saatlerde, başka bir soruşturmanın şüphelisi olan Cengiz T., Yunus
İ.'yi arayarak, "Merhaba Yunus, bizim meyve sularını
yaptık, güzel oldu yani hoş bir tat verdi 2 tane de sana bırakmışız
ha" dedi. Yunus İ de "Tamam bende de 2 tane
var" diye cevap verdi.
MOLOTOFLARLA YAKALANDILAR
Harekete geçen polis Kadir C. ve Hakan Z.'yi 4 molotofkokteyli, 16'lı havai fişek ile birlikte yakaladı. Sanıklar hakkında, Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi 1 yıllık yargılama sonunda Hakan Z. İle Kadir C'ye "terör örgütüne silah sağlama" suçundan 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Gerekçeli kararda, sanıkların örgütün eylem çağrıları üzerine düzenlenecek toplumsal olaylarda güvenlik güçlerine, araçlarına, kamu ve özel mülkiyete ait mallara karşı yapılacak saldırılarda kullanılacak molotofkokteylleri, havai fişekler ile molotofkokteyli yapımında kullanılan ve kullanılacak yanıcı maddeleri nakilleri eylemlerinin 'terör örgütüne silah sağlamak' suçunu oluşturduğu belirtildi. Gerekçeli kararda şu ifadeler yer aldı:
15 ŞUBAT'TA KULLANACAKTI!
"Yasada hangi tür ve sayıda silahları nakleden veya depolayan failin bu maddeye göre cezalandırılacağının açıkça belirtilmemiş olması doğru olmamıştır. Yasa koyucu tarafından silahların cins, miktar ve özelliğine göre bir ceza silsilesi şeklinde düzenleme yapılmasının daha uygun olacağını düşünmekteyiz. 4 adet molotofun, örgütün talimatları doğrultusunda sözde 15 Şubat eylemlerinde güvenlik güçlerine ve araçlarına, kamu ve özel mülkiyete ait mallara ve yine olaylarla herhangi bir ilgisi olmayan vatandaşlara yönelik saldırılarda kullanılmaya ve istenen amacın gerçekleştirilmesine elverişli olduğu açıktır."
SERAP'I MOLOTOF ÖLDÜRDÜ
Kararda, İstanbul Küçükçekmece'de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu yanarak ölen lise öğrencisi Serap Eser'den de örnek olarak söz edilerek şöyle denildi:
"Nitekim Kasım 2009 tarihinde Küçükçekmece'de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu yanarak yaralanan lise son sınıf öğrencisi Serap Eser daha sonra hayatını kaybetmişti. Bu olay bir tek molofofkokteylinin bile toplum ve insan hayatı açısından hangi sonuçlara yol açabileceğini göstermesi açısından önem arz etmektedir. Tüm bu nedenlerle sanıkların örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmadan, örgütün amacını bilerek, bu amaçların gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetlerde kullanılmak üzere dosyamıza konu patlayıcı maddeleri naklettiklerinden, TCK'nun 315'inci maddesi gereğince cezalandırılmalarına karar verilmiştir."