MNG Bankın adı değişti

Abone ol

Bankmed ve Arab Bank tarafından yüzde 91 hissesi satın alınan MNG Bank'ın ismi ''Turkland Bank'' olarak değişti.

MNGBank'ın satın alma sürecinin tamamlanmasıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan T-Bank ve aynı zamanda Türk Telekom'un çoğunluk hissesini satın alan Oger Telekom'un Yönetim Kurulu Başkanı olan Mohammed Hariri, Arab Bank'ın 1930'da kurulduğunu ve Arap dünyasının ilk özel sektör finans kuruluşu olma özelliği taşıdığını, Hariri ailesine ait olan Bankmed'in de Lübnan'ın en eski finans kuruluşlarından olduğunu vurguladı.

Hisse devri sonrasında oluşan mevcut yapıda T-Bank'ın hisselerinin yüzde 50'sinin Arab Bank, yüzde 41'inin Bankmed, yüzde 9'unun da Mehmet Nazif Günal'a ait olduğunu belirten Hariri, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''MNG, doğru bir satın alma oldu. Hem ticari kredilere hem KOBİ'lere hizmet vermeye odaklanacağız. Stratejimiz doğrultusunda dikkatli olarak genişleyeceğiz. 3 yıl içinde yeni bir network oluşturacağız. Ticari kredilere ağırlık verecek olan banka yeni müşteriler bulacak. İnsan kaynaklarına çok önem vereceğiz. Genişleme planlarımıza uygun olarak yerel pazardan da işe alımlar yapacağız.''

Günün Önemli Haberleri