Mithat Bereket'i izlediniz mi?

Abone ol

Pusula programıyla Türkiye'nin yakından tanıdığı Mithat Bereket, son programında izleyicilere en güzel şekilde sunuldu. Tuna Serim, programı izmeyenlere anlattı...

Tuna Serim, "Mithat Bereket'i izlediniz mi?" başlıklı yazısında "Pusula" programını izlemeyenlere seslendi...


ÇARŞAMBA gecesi NTV'de Mithat Bereket'in Pusula'sını kaçırdınızsa çok şey kaybettiniz demektir. Çok ciddi, çok net, çok belgeli bir Pusula'yı baştan sona zevkle izledim. Keşke Beşiktaş'ın maçı olmasaydı, o zaman program daha fazla izleyiciye ulaşırdı.
Bereket, Hollanda'da da öldürülen dengesiz yönetmeni tanıtmakla başladı Pusula'ya. Van Gogh'un toplumları tahrik etmek için neler söylediğini, görüntüleri ve kendi sesiyle yayınladı. Hele bir sözü vardı ki bu cinayetin gelişini ilan ediyordu sanki... Domuzuna Allah adını verdiğini söylüyor, Yahudiler'e, Müslümanlar'a ağzına geleni söyleyip, televizyonlarda küfür ediyordu. Her şeye karşı çıkan bu adamın savunduğu şeyleri biliyor musunuz? Sigara ve uyuşturucu... Mithat Bereket daha sonra cinayeti verdi, olayın hemen ardından çekilen görüntülerle. Hollanda'daki Türkler ile konuştu. Ardından Hollandalılar ile hani bir süre öncesine kadar Avrupa'nın en özgürlükçü, en eşitlikçi denilen ülkesinin vatandaşlarıyla, 'Yabancılar sınır dışı edilsin, kimse içeriye alınmasın' diyenlerle. Ve 2004 yılı Ağustosu'nda Hollanda'nın ana dilde eğitimi kaldırmasını, Türkçe öğretmenlerini kapıya koymasını anlattı. Türkiye'ye, Kürtler'e ana dilde eğitim hakkı sağlanmasını zorla kabul ettiren Avrupa Birliği'nin Hollanda'ya hiç ses çıkarmamasını, Avrupa'nın asıl korkusunun kendileri dinsizleşirken (Hollanda'nın nüfusunun yüzde 60'ı ateistmiş!) ve azalırken, Müslüman nüfusun artması olduğunu gösterdi. Bence Mithat Bereket, Avrupa Birliği'ne giriyoruz çığlıkları atanlara, bu programıyla iyi bir ders verdi.


YAZI:Tuna SERİM


Günün Önemli Haberleri