MİT uyanık olmaya çağırdı

Abone ol

'Küre operasyonu'nda ele geçirilen MİT kimlikleri üzerine MİT'ten yazılı açıklama geldi.

MİT, ‘Küre operasyonu’nda ele geçirildiği belirtilen kimlik kartı ve belgeler ile şahısların, teşkilat ile doğrudan veya dolaylı bir şekilde hiçbir bağı bulunmadığını açıkladı.

MİT Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "ele geçirildiği belirtilen kimlik kartı ve belgeler ile şahısların, MİT ile doğrudan veya dolaylı bir şekilde hiçbir bağı bulunmamakta olup, teşkilatımıza ait olduğu izlenimi yaratabilecek bu tür sahte kimlik, belge ve sıfatları kullanan şahıslara karşı kamuoyunu duyarlı ve uyanık olmaya davet ediyoruz'' denildi.

Eski polislerle askerlerin karıştığı Küre operasyonu kapsamında dokuz kişi tutuklanmıştı. Şarkıcı İbrahim Tatlıses'in bir dönem korumalığını yapan Gökhan Kazancı da Küre operasyonu kapsamında tutuklandı. Askeri savcılıkca da soruşturulan olayla ilgili olarak ifade veren Tatlıses çeteyle ilgisi olmadığını söylemişti.

Sauna çetesi olarak adlandırılan çetenin isimleriyle aynı fotoğrafta yer alan ve ifade veren Tatlıses, "ben bu şahısları devletin içinden kişiler olarak biliyordum. Baktım ki işin içinde katakulli var elimi ayağımı çektim" demişti.

Günün Önemli Haberleri