Mistik sanatlar resmi geçidi

Abone ol

Yazı festivallerle karşılayan İstanbul, 20-25 Mayıs tarihleri arasında 2. Uluslararası Mistik Sanat Festivali'ne ev sahipliği yapıyor.

Bugün Aya İrini'de 20.30'da Farid Farjad konseriyle açılacak festivalde konserler, film gösterimleri, sergiler, tiyatro temsili ve şiir dinletileri gerçekleşecek.

Kardeş Türküler, Sefarad müziğinin önemli seslerinden Yasmin Levy, Budist Chionin Tapınağı'nın ritüelleri, Japonya'dan Monklar, 'Mağribin kızı' Nassima Chabane ve Lusavoriç Ermeni Korosu sahneye çıkacak. Mistik temalı filmler ve tiyatro oyunları Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde, konserler Aya İrini'de, şiir sunumları Yerebatan Sarnıcı'nda, sergiler ise Kızlarağası Medresesi'nde ve Aya İrini'de seyirci ile buluşacak. Gülün Adı, Çamurlu Kuş, Oğlum Osman, Şeyda, Tutku 15.00 ve 17.00 seanslarında seyredilebilecek filmlerden bazıları. Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı 'İbrahim Ethem' 22 Mayıs'ta Erguvan Tiyatrosu Oyuncuları ile yıllar sonra yeniden seyirci karşısına çıkacak. Etkinlikler ücretsiz takip edilebilecek.

Günün Önemli Haberleri