Minibüs farelerine suçüstü

Abone ol

Minibüste yolcuların dikkatini dağıtarak çüzdanlarını çalan iki kişi suçüstü yakalandı.

Minibüslerde yolcuların önüne bozuk para attıktan sonra eğilmelerini fırsat bilerek cüzdanlarını çaldıkları tespit edilen 2 kişi suçüstü yakalandı. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Bahçelievler hattında çalışan bir yolcu minibüsünde iki yankesicinin bulunduğu ihbarı üzerine söz konusu minibüsü durdurdu.

Minibüs içerisinde gözaltına alınan Kemal Ç. ve Savaş E.'nin emniyetteki ifadeleri, vatandaşların cüzdanlarının nasıl çalındığını ortaya çıkardı. Gözaltına alınan iki zanlı ifadelerinde, minibüslere yolcu gibi bindiklerini, seyir halindeki minibüste soymayı planladıkları kişilerin önüne attıkları parayı ''düşürmüş gibi yaparak'' vatandaşın eğildiği sırada cüzdanını çaldıkları, daha sonra da en kısa sürede minibüsten indiklerini söylediği öğrenildi. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkartılacağı belirtildi.

EMNİYETTEN VATANDAŞLARA ''DİKKAT EDİN'' UYARISI

Söz konusu yankesicilik olayının zaman zaman toplu taşım araçlarında meydana geldiğini belirten emniyet yetkilileri, vatandaşların özellikle kalabalık olan araçlarda çok dikkatli olmalarını istedi. Yankesicilerin ''çarpmayı planladıkları'' kişileri takip ettiğini ve dalgın olduğunu gözlemledikleri vatandaşları tercih ettiklerini belirten yetkililer, önlerine düşürülmüş gibi yapılan para ya da herhangi bir eşyayı almak için eğilen kişilerin cüzdan ve paralarının ceplerinden çekildiğini söyledi.

Bu şekilde önlerinde para düşürülmüş olduğunu fark eden vatandaşların, parayı alırken etraflarındaki insanlara dikkat etmeleri, cüzdan ve paralarını da yankesicilerin ulaşamayacağı yerlerde taşımaları tavsiye edildi. Vatandaşlardan, toplu taşım araçlarında paralarının çalındığını anladıkları anda şoförü uyararak durumu bildirmeleri ve 155 Polis İmdat hattını aramaları istendi.

Günün Önemli Haberleri