Milliyet'in türban haberi yalan çıktı

Abone ol

Evde kimsenin başörtüsü takmadığı ve kavganın aile içi geçimsizlikten kaynaklandığı ortaya çıktı.

Haber üzerine, Vakit Gazetesi olayın muhataplarını Fransa’da buldu ve konuştu. Gelini Meliha Demir’in, oğlu Hasan’la “şiddetli geçimsizlik” yaşadığını söyleyen baba Halil Demir, “Olayın başörtüsü ile hiçbir ilgisi yok... Çünkü; gelinim Kırşehir’den Fransa’ya gelince başını açtı!.. 4 yıldır da başı açık!... Bizim cami, cemaat ve başörtüsü ile alâkamız yok... Biz Atatürkçü bir aileyiz... 3 kızım var, 3’ünün de başı açık... Gelinlerim de pantolon ve tişört giyerler... Milliyet’in, aile içi geçimsizliği, götürüp türbana bağlaması büyük bir yalandır” dedi.

Vakit'e konuşan kayınpeder Halil Demir, “Benim evimde başörtülü kimse bulunmuyor. Dindar bir aile değiliz. Gelinlerim ve kızlarımın başları açıktır. Cami, cemaat ve başörtüsü ile alakamız yok. Üç kızım da başörtülü değil. Gelinlerim de pantolon ve tişort giyerler. Benim çocuklarımın hepsi çağdaş olarak giyinir ve yaşar” dedi. Halil Demir, oğlu Hasan’ın gelini Meliha Demir ile geçimsizlik yaşadığını ve boşanmak üzere olduğunu hatırlatarak, “Bu olay tamamen aile içi bir geçimsizlik... Oğlum ve gelinim geçimsizlik sebebiyle sık sık kavga ediyorlardı. Olay günü eşim, oğlum ve gelinim kavga ettikleri sırada eve girmiş. Ve kavga büyümüş. Türk basını olayı başörtüsü kaynaklıymış gibi yansıttı. Bu olayın başörtüsü ile uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor. Gelinim Kırşehir’den Fransa’ya geldiğinde açıldı ve dört senedir de çağdaş kıyafetler giyiyor. Ayrıca biz Atatürkçü bir aileyiz. Evimizin her köşesinde Atatürk resimleri asılı”dedi.

KOMŞULARI DA YALANLADI

Belfort kentinde yaşayan ve Kırşehirli Demir ailesini tanıyan komşuları ise; Meliha Demir’e başörtüsü takmad?ğ? için işkence yapıldığı iddiasının doğru olmadığını söylediler. Gazetemize konuşan Demir ailesinin komşuları, işin gerçek yüzünün aile geçimsizliği olduğunu, Meliha Demir’in rahat hareket eden birisi olduğu ve son tartışmada da oturdukları binanın çevresinde yabancılardan sigara alıp içtiği için tartışma çıktığını belirttiler.

Fransa’da yayın yapan devlet televizyonu TF-1 de, söz konusu olayın aile geçimsizliğinden kaynaklandığını duyurdu.

HÜRRİYET DE YALANLADI

Milliyet'in bu haberini yalanlayan sadece Vakit Gazetesi olmadı. Doğan Grubu'na bağlı bir diğer gazete olan Hürriyet de, Milliyet'in haberini yalanlayan tekzip niteliğindeki bir habere imza attı ve olayın türban yüzünden değil, aile içi geçimsizlikten kaynaklandığını duyurdu.

Günün Önemli Haberleri