Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'hedefimiz var hayalimiz bu' dedi büyük iddiasını açıkladı
Abone olMilli Eğitim Bakanı Selçuk, dijital eğitilde çıtayı yükseltme sözü verdi. Selçuk, "Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuracağız. Bu konuda büyük bir vizyonumuz, hedefimiz var, hayalimiz bu." dedi.
21 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi için EBA Yeni
Yayın Dönemi Tanıtımı düzenlendi.
Selçuk, "Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuracağız. Bu konuda büyük bir vizyonumuz, hedefimiz var, hayalimiz bu" diye konuştu.
Tanıtımda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Çok iddialı olarak söylüyorum. Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye. Bu hizmetin genişleyerek yüz yüze eğitime geçildiğinde de sürekli biçimde devam edeceğinin müjdesini vermek isterim. ” dedi
"Bu çapta büyük bir iş sadece Türkiye'de yapıldı"
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Uzaktan eğitimde Türkiye'nin
bütün ülkelerden daha iyi bir duruma nasıl gelebileceği sorusunu
hep gündemde tuttuklarını söyledi.
TRT EBA’nın 3 kanaldan oluştuğunu ve her kesime hitap ettiğini belirten Bakan Selçuk, “TRT EBA TV ilk okul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kanaldan oluşuyor. Hedef kitlesini ise öncelikle öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitimle yolu kesişen her kesimden vatandaşımız oluşturuyor. Salgın sürecinde sizlerle ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği adına şartlar ne olursa olsun eğitimin gelişiminden ödün vermeyeceğimizi; sönmeyen hevesimiz ve çabamızla, başarı hikâyelerimizle gösterdik. Bu konuda dünyaya örnek olacak uygulamalar yaptığımız kanaatindeyim. TRT EBA TV bunların en önemlilerinden biridir” şeklinde konuştu.
"Kısa sürede sayısı 6 bine ulaşan EBA destek merkezleri kurduk"
Çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Bakan Ziya Selçuk, “Böyle bir platform bize yeter mi tabii ki yetmez. Daha fazla içeriğe daha zengin daha kapsamlı çalışmalara ihtiyacımız var. Şu andaki ödevimiz o zaten. Erişemeyen çocuklarımız için EBA Destek Merkezleri kurmak ve bu merkezlerle internet ihtiyacı olan internete ulaşamayan çocuklarımızın şu anda 6 binlerde EBA Destek Merkezi kurduk. Hem de çok kısa bir zamanda. Ve isteyen her çocuğumuz bu merkezlerde gelip rahatlıkla çalışabilirler” ifadelerini kullandı.
Süreci en verimli hale getirmek için özverili bir ekiple çalıştıklarını ifade eden Ziya Selçuk, yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarının altını çizdi. Selçuk, “Sadece eğitim hizmeti veren 3 kanal kurmak teknik bir iş gibi görülebilir. Ama bu gerçekten özveri gerektiriyor. Bizim televizyon tecrübemiz yok. Öğretmenlerimizin kamera karşısında deneyimi yok. Ama biz buna çocuklarımız için, bu ülke için, bu topraklar için cesaret edip ne gerekirse yapmak noktasında hiç tereddüt etmedik. Mecburi uzaktan eğitim sürecini bütün velilerimiz ve öğretmenlerimiz gibi biz de en verimli biçimde tamamlamak ve bu sıkıntılı süreci bir kazanıma dönüştürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
TRT EBA’ya özel programlar
Dersleri daha ilgi çekici hale getirmek için keyifle seyredilecek birçok programa imza atan TRT EBA kanalları, öğrencilerin yanında öğretmen ve velileri de unutmadı. 29 Haziran’da başlayan yaz dönemi yayınlarında derslerin yanı sıra “Tasarım ve Beceri Atölyeleri” programı TRT EBA’nın üç kanalında da ekranlara geldi. Sanat, kültür, bilim, spor ve yaşam becerileri gibi çocukların yeteneklerini yakından ilgilendiren alanlarda da yine beğeniyle izlenen birçok program izleyiciyle buluştu. Velilere yönelik “Bizden” programı, öğretmenlere rehberlik eden “Öğretmenler Odası” ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların katıldığı yarışma programı “Hazır Mısın?”, TRT EBA’nın özgün programları arasında yerini aldı.
Yeni dönem yayın içerikleri tamamlandı
Bugüne kadar 3 bin 344 ders ve etkinlik yayınlayarak büyük bir başarıya imza atan TRT EBA, şimdi yeni bir rekora hazırlanıyor. 21 Eylül 2020 tarihinde başlayacak yeni dönem yayınlarında kullanılmak üzere 4 bini aşkın video çekimini tamamladı. TRT EBA kanallarında ders yayınları dışında; öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik eğitici ve ilgi çekici içerikler sunan “Tasarım ve Beceri Atölyeleri”, “Özel Eğitim Programları”, “Bizden”, ve “Öğretmenler Odası” programlarının yayınları da devam edecek. Dersler ve programlar işaret dili ile yayınlanacak.