'Millet 15 Temmuz'dan sonra kül yutmuyor'
Abone olTürkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, yeni anayasa için Meclis'te uzlaşma komisyonu kurulduğunu; ancak CHP ile bu işin yürütülemediğini söyledi.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, 16 Nisan'dan sonra yeniden büyük Türkiye'yi gençlerin inşa edeceğini söyledi. Milletin 15 Temmuz'dan sonra uyandığını belirten Erdoğan, CHP'yi de halkın iradesine saygı duymamakla suçladı.
Türkiye Petrolleri Cendere Konukevi'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan, referandumla birlikte halkın yasama ile yürütme arasında güçler ayrılığı ilkesini gerçekleştireceğini söyledi. Erdoğan, yeni anayasayla yasama organının yasama faaliyetlerini gerçekten yapar hale geleceğini ifade etti.
"MİLLET 15 TEMMUZ'DAN SONRA KÜL YUTMUYOR"
Türkiye'de gerçek anlamda güçler ayrılığının işlemesi, halk iradesinin aracılar olmadan yönetime doğrudan yansıyabilmesi için halk oylamasının önemli olduğuna vurgu yapan Bilal Erdoğan, "Bundan sonra koalisyonlar olmasın diye, darbecilerin imkanları zorlaşsın, bunu bir daha yapamasınlar diye halkın iradesinin yönetime daha doğrudan yansıması gerekiyor." dedi.
Halkın iradesinin aracısız bir şekilde yönetime yansımasının, 15 Temmuz'daki darbeci ve Türkiye'yi tutsak etmek isteyen zihniyeti sandığa gömeceğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Önümüzdeki halk oylaması Tayyip Erdoğan'ın belki de vereceği en büyük mirası olacaktır. Neden şimdi bu değişiklik? Çünkü meclis uzlaşma komisyonu kuruldu. Anayasa tümüyle yeniden yazılsın istendi. Bunun için gayret gösterildi. Ne dediler? 'Bu meclis anayasa yazamaz.' dediler. Neden yazamaz? Kurucu meclis iradesi yok. Bu CHP zihniyetinin hiçbir zaman halk iradesine ve millete saygısı olmadı. Onun yerine 'göbeğini kaşıyan halk, cahil halk' dedi. Halka hep böyle muamele etti. Millet 15 Temmuz'dan sonra kül yutmuyor. 15 Temmuz'dan sonra bu değişiklik zorunlu hale geldi. Halkın iradesinin aracısız bir şekilde yönetime yansıması, güçler ayrılığı ilkesinin yasamayla yürütme arasında gerçek anlamda işleyebilmesi, yargının bağımsızlık ve tarafsızlığının güvence altına alınması gerekiyor."