MHPye Öcalan darbesi

Abone ol

Erdoğan'ın hedefinde bu kez MHP var. Erdoğan MHP'yi vurmak için Öcalan'lı bir senaryo hazırladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki süreçte CHP ve MHP'nin sert muhalefetine karşı "belgeli" savaş açmaya hazırlanıyor. 2 partiye yönelik tutumunu sertleştireceğinin sinyallerini veren Erdoğan, "Muhalefet beklesin, biz belgeli konuşacağız" dedi. CHP'nin ve MHP'nin önce kendi geçmişine bakıp eleştiri yapmasını isteyen Erdoğan, "Biri DEP'i Meclis'e soktu, diğeri bölücübaşını idamdan kurtardı" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin önceki gün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında muhalefete yüklendi. Son dönemde yaşanan terör olayları karşısında CHP'nin ve MHP'nin takındığı tavrı eleştiren Erdoğan, 2 partinin de önce kendi geçmişini sorgulaması gerektiğinin altını çizdi. Muhalefetin eleştirilerine belgelerle cevap vereceğini belirten Erdoğan, "Muhalefet beklesin, biz belgelerle konuşacağız" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan toplantıda muhalefete yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:
"Kendi geçmişlerine bir baksınlar. Eleştirmeyi hak ediyorlarsa ondan sonra etsinler. Biri DEP'i Meclis'e getirdi. Diğeri terör örgütü PKK'nın liderini idamdan kurtardı. 2'si de önce bunların hesabını versin, ondan sonra bizi eleştirmeye kalksın." Erdoğan, önümüzdeki günlerde hem CHP ve MHP ile ilgili yeni belgeler açıklayacağının mesajını da verdi.

Günün Önemli Haberleri