MHP'ye neden kızıyorsunuz?

.

Nesrin YILMAZ nesriny@internethaber.com

Memlekette ağzını açan demokrasi diyor. Ama hep bana hep bana. 

Ülkemiz alışık olmadığımız aşamalardan birinden geçiyor, bir terör örgütüyle anlaşmaya varmaya çalışıyoruz, devlet, silahlar sussun diye müebbet hapis cezası almış terör örgütü lideriyle masaya oturuyor. İktidar ve BDP sürece tam destek veriyor.

Çok normal. Çünkü burası demokratik bir ülke. Barış kelimesinden yola çıkarak akan kanın durması için uğraş verdiklerini söylüyorlar, ne güzel. Dün de yazdım bir tek insanın burnu kanamayacaksa, artık hayatının baharındaki gençler ölmeyecekse kim savaştan yana olabilir?

CHP, sürece destek verdiğini en başında açıkladı ve aslında sürecin içinde olmalı, sürecin parçası olarak tam içinde yer almalı. Ama bir itirazı var, İmralı'da neler konuşulduğunu, silahların hangi sebeple susacağını bilmek istiyor, haklı değil mi? Ne konuşulduğunu bilmediği bir sürece biraz temkinli yaklaşmasının neresi abes?

Kaldı ki kamuoyu da aynı görüşte, tanıdığım birçok AK Partili bile sürecin ayrıntılarını bilmek, PKK'nın dağdan inecek olmasının nedenini öğrenmek istiyor, hal böyleyse CHP ve seçmeninin sürece eleştirel yaklaşması aslında demokrasinin sonucu değil mi?

Ve MHP...

Miting yapıyor diye eleştiriliyor. MHP sürecin en başında tavrını ortaya koydu ve bu süreci desteklemeyeceğini açıkladı. Terör örgütünün lideriyle devletin masaya oturmasını içine sindiremediğini defalarca söyledi. Şimdi de demokratik hakkını miting yaparak arıyor. Bunun neresi yanlış? 

MHP, milliyetçilik haykırışı ile parlamentoda bulunan bir parti. Olmazsa olmazı milliyetçilik. Siyasi anlayışı, ideolojisi bu kadar net çizilmiş bir partinin en doğal hakkıdır karşı durmak. MHP'yi eleştirenler, aslında MHP en başında sürece destek verseydi, MHP'li seçmenlerin tavrı ne olurdu bunu düşünmeliler. 

Parlamentoda halkı temsilen 4 parti var. İkisinin sürece koşulsuz destek vermesi, birinin temkinli yaklaşması ve diğerinin süreci eleştirmesinin bir tek nedeni var, DEMOKRASİ!

Kendimizi bir inandırabilsek demokrasinin varlığına, bir barışabilsek demokrasiyle, gerçekten barış gelecek ve her şey çok güzel olacak!

Günün sözü: “Demokrasinin bütün hastalıkları daha fazla demokrasi ile tedavi edilir.”  (Alfred E. Smith)