MHPye çok önemli transfer

Abone ol

Milliyetçi camianın iki önemli partisi MHP ve BBP arasında önemli bir transfer yaşandı.

30 yıldır Yazıcıoğlu"yla birlikte mücadele veren İsmail Türk, BBP"nin de kurucuları arasında yer alıyordu. MHP ve BBP"nin birleşmesi için "baba ocağı"na döndüğünü söyleyen Türk, Yazıcıoğlu"na kırgın olmadığını belirterek “O benim ahirette de beraber olmak istediğim bir lider” ifadesini kullanıyor.

Yazıcıoğlu, Türk"ün BBP"den ayrılışını "münferit" bir durum olarak değerlendirirken, yeni istifalar beklemediklerini kaydediyor. MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu ise, önemli bir transfer yaptıklarını söyleyerek, “Kendisine İl Başkanı Danışmanlığı görevini vermeyi düşünüyoruz.” diyor.

Öte yandan Türk"ün BBP"den ayrılmasının arkasında, Alperen Ocakları Genel Başkanlığı"nın kendisine verilmemesinin yattığı iddia ediliyor. Türk, bir dönem BBP İstanbul İl Başkanlığı da yapmıştı. Milliyetçi partilerin yapılacak ilk genel seçimde mutlaka barajı aşması gerektiğini kaydeden Türk, “PKK sempatizanları "bağımsız aday" formülüyle Meclis"e girecek. Böyle bir ortamda, milliyetçiler TBMM"de olmazsa halk bizi affetmez.” diyor. Kendisini MHP"ye, İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu"nun davet ettiğini anlatan Türk, Barutçu"yla 12 Eylül sonrası Kartal Maltepe Askeri Cezaevi"nden hapishane arkadaşı olduklarını da dile getiriyor. Yeni genel başkanı Devlet Bahçeli için ise, “Çok kritik bir dönemde çok önemli bir görevi ifa ediyor.” yorumunu yapıyor.

KAYNAK: Zaman Gazetesi

Günün Önemli Haberleri