MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi

Abone ol

MHP'nin İran, Irak ve Suriye sınırıyla ilgili verdiği grup önerisi kabul edilmedi.

MHP'nin; Suriye,  Irak ve İran sınırındaki güvenlik sorunlarıyla ilgili grup önerisi kabul edilmedi
 
TBMM Genel Kurulu'nda; MHP'nin, Suriye, Irak ve İran sınırlarındaki güvenlik sorunlarıyla ilgili araştırma önergesinin görüşülmesini içeren grup önerisi kabul edilmedi. 
 
MHP, TBMM Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanaması üzerine önerisini Genel Kurul'a taşıdı. Öneri üzerinde konuşan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, "Sayın Başbakan, bu ülkenin başına gelmiş en büyük kabus sensin. Bu ülkede sizden daha büyük kabus yoktur.  Bu ülkeye, millete hakaret edenler niye sizin nazarınızda hep iyi yerdeler, baş köşede ağırlıyorsunuz. Bölücülerin arkasında olanlar, Türk milletinin hasmı olmaya devam edecek. Unutmayın, hapishanelerde yatan teröristler, Mehmetçiği şehit etitği için oradalar. Onları çıkaracaksanız, şehit Mehmetçiğin annesini  nereye koyacaksınız? İhanet ile rezaleti bir araya getirdiniz. Teröristleri dağdan ovaya indirmediniz, Türk miletinin başına çıkardınız. Türk milleti, onları da sizleri de yere çakmasını bilecek. Türk milleti bunların hesabını soracak" diye konuştu. 
 
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Hükümet'in Suriye politakasını eleştirdiklerini belirterek, konunun Meclis'te konuşulması gerektiğin savundu. Tan, "Suriye'de, Irak'ta Maliki ile Kürdistan bölgesel yönetimi ve İran ile ne yapıyorsunuz,  gelin bunları anlatın bize. Bugün tam anlamıyla pejmürdelik var. Şu an daha tehlikeli şeyler yapılıyor. Rojava'da Kürtler kendine göre düzen kurmaya çalışıyorlar. Siz 'bu benim kırmızı çizgim, asla kabul etmiyorum' dıyorsunuz. Dün Irak'taki bölgesel yönetimini de ağzınıza almıyordunuz. Suriye sınırına niye duvar örüyorsunuz?" dedi. 
 
CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, öneri lehinde yaptığı konuşmada, sınırda bomba yüklü araçların yakalandığını belirterek, sınır güvenliği olmadığını, isteyenlerin elini kollunu sallayarak Türkiye'ye giriş yaptığını söyledi. 15 yıldır ülkede görülmeyen kızamık ve çocuk felci vakalarının yeniden görülmeye başlandığını ifade eden Şeker, uyarılarının dikkate alınmasını istedi.  Cihat için Türkiye'den gençlerin Suriye'de gidip orada çatışmalarda yaşamını yitirdiğine işaret eden Şeker, "Türkiye, Suriye politikası nedeniyle dünyada küçük düşürülüyor. Organ kaçakçılığı da dahil her türlü kaçakçılık yapılıyor. Sınır güvenliği için bir yerde duvar örülüyor,  başka yerde de kanal açılıyor" görüşünü savundu. 
 
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, Suriye'deki iç savaşın en çok Türkiye'yi etkilediğini, insani nedenlerle de sınır ihlalleri olduğunu belirterek, yeni projelerle sınır güvenliğinin güçlenirildiğini söyledi.  
 
Konuşmaların ardından MHP grup önerisi kabul edilmedi. 
Günün Önemli Haberleri