MHPden Demirele tepki

Abone ol

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in türbanla ilgili sözlerine tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Türbanlı öğrenciler Arabistan'da okusun" sözünü gençlere ve kızlara yapılmış en büyük hakaret olarak kabul ettiklerini söyledi.

MHP İl Başkanı Aktaş, parti il binasında biraraya geldiği partililerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Başkan Aktaş, yaptığı açıklamada, "Sayın Demirel bu olayı 'Türbanlı öğrenciler gitsin Arabistan'da okusun' diye yorumladı ama, türbanlı, başı örtülü Türk insanı neden gidip Arabistan'da okusun? Burada türban olarak toplumsal bir uzlaşmayı da sağlamak mecburiyetindeyiz. Bu kronik bir yapı olarak değerlendirilmemesi lazım. MHP'nin türban konusunda görüşleri bellidir, açık ve nettir. Bugünkü devletin yapısal özellikleri içerisindeki hareketler açıktır. Bugün resmen kamusal bir alan ilan edilmiş. Kamusal alan ilan edilip 'Türbanlılar buraya giremez' diye bir şerh konmuş. Türbanlı kardeşlerimize de sesleniyorum, bunu siyasi bir simge haline dönüştürmesinler. Önce cumhuriyete, devlete, millete bağlılıklarını ilan etsinler. Yani toplumsal gerginliğe meydan vermesinler. Özellikle AK Parti gibi ve bu konuda siyasi organizasyon sağlayan, toplumu geren politikalardan uzak dursunlar. Kızlarımız üzerinden politika yapmasınlar. Din üzerinden politika yapmasınlar. Ülkenin ve milletin gerçekleri üzerinden politika yapsınlar" dedi.

Süleyman Demirel'in geçmişte türban konusundaki girişimlerinin çok fazla olduğunu dile getiren Aktaş, "Ama sayın Demirel'i 'Dün dündür, bugün bugündür' politikasını Türk toplumunun beynine yerleştiren bir büyük devlet adamı olarak görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, dün, dün değildir, bugün de bugün değildir. Türkiye'nin dünkü gerçekleri farklıydı, bugünkü gerçekleri farklıdır. O halde 'Türbanlılar Arabistan'a gitsin' cümlesi son derece yanlıştır. Özellikle genç kardeşlerimize ve kızlarımıza yapılmış en büyük hakarettir. Türk gençliği Türkiye'de okusun. Neden Arabistan'da okusun?" ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri