MHPden Arınça tepki

Abone ol

MHP, "Terörist TSK, Türk bayrağı Nazi bayrağı gibidir" diyen Rum vekilin elini sıkan Arınç'a büyük tepki!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, "Kıbrıs'ta en büyük terörist Türk Silahlı Kuvvetleri'dir, Türk bayrağı Nazi bayrağı gibidir. Türkiye'de demokrasi yoktur" diyen AB'nin Rum Milletvekili Marios Matsakis ile onunla tokalaşan TBMM Başkanı Bülent Arınç'a sert tepki gösterdi.

Şandır, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında Türkiye'ye hakaret edilmesini içine sindirenleri şiddetle kınadıklarını ve Türk milletine şikayet ettiklerini kaydetti. "Kıbrıs'ta en büyük terörist Türk Silahlı Kuvvetleri'dir, Türk bayrağı Nazi bayrağı gibidir. Türkiye'de demokrasi yoktur" diyen AB'nin Rum Milletvekili Marios Matsakis'e ve onun kanlı elini sıkan TBMM Başkanı Arınç'ı şiddetle kınadıklarını ifade eden Şandır, "Kıbrıs'ta Türk bayrağını direkten indirirken egemenliğimize saldırmanın övüncünde sırıtan Rum Milletvekili Matsakis'i, gülerek karşılayan Sayın Bülent Arınç'ı üzüntüyle izledik. Türk milletine hakaret edilmesinden garip bir zevk alan bir ruh halinin dışa vurumu olan bu gülen yüzü asla unutmayacağız. Türk milletine ve Türkiye'ye hakaret edilmesinden rahatsız olmayanlar, milletten kendilerini rahatsız edecek cevapları mutlaka alacaklardır" dedi.

Şandır, AB parlamenterlerinin TBMM çatısı altında Türkiye'yi azarlar mahiyette bir takım isteklerde bulunması karşısında, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün gazetelere yansıyan bir tavrını göremediklerini vurguladı. AB parlamenterlerinin "sömürge valisi" edasıyla Türkiye'nin iç işlerine müdahalelerde bulunması karşısında hükümetin teslimiyetçi tavrını ibretle ve nefretle izlediklerini ifade eden Şandır, "Bu tavır karşısında yüreğimiz kan ağlıyor. Cumhuriyetimizi kuran TBMM'nin çatısı altında 'müstevliler'in bu günkü temsilcilerinin milli mücadeleden öç alırcasına davranışları karşısında sessiz kalınması ve gereken cevabın verilmemiş olması şehitlerin ruhlarını sızlatmıştır. İktidar ve muhalefet partilerinin milletvekillerinin bu aşağılama karşısındaki yetersiz, duyarsız ve vurdumduymaz tavırları millet vicdanını yaralamıştır. Milletimiz adına, üzüntülerimizi ve tepkilerimizi arz ederiz" açıklamasında bulundu.

Günün Önemli Haberleri