MHP'deki kasetler işte böyle çekildi!

Abone ol

CHP'nin bilişim uzmanı Tacidar Seyhan internethaber'e MHP'yi sarsan kasetlerin oluşturulma ve yayınlama süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP'nin bilişim uzmanı milletvekili Tacidar Seyhan, MHP'yi sarsan kaset skandalında en az 15-20 kişilik organize ve profesyonel bir grubun çalıştığını, araçlarla teknik takip ve kayıt yapıldığını söyledi.

Resmi kurumlardan yardım almadan bu işin yapılamayacağını iddia eden Seyhan, "Eğer bu olayda kasetlerin hazırlanmasından, yayınlanmasına kadar geçen süreçten istihbarat birimlerinin haberi yoksa bu Türkiye'nin çok büyük bir güvenlik zafiyeti içinde olduğu anlamına gelir" dedi.

Eskiden faili meçhul cinayetler olduğunu anlatan Seyhan bu dönemi de "faili meçhul kasetler dönemi" olarak nitelendirdi.

İZLEME MECLİS'TEN BAŞLAMIŞ

CHP'nin bilişim uzmanı olan Adana milletvekili Tacidar Seyhan'la MHP'li yöneticilere ait olduğu iddia edilen görüntüleri konuştuk. Görüntüleri ayrıntılarıyla incelediğini anlatan Seyhan CHP lideri Baykal'a kurulan komplodaki gibi benzerlikler bulunduğunu belirterek şu tespitleri yaptı:
"Tek elden çıkmış hepsi. İzleme Meclis'ten başlıyor. Ortam dinlemeleri, telefon dinlemeleri yapılmış. Kişilerin irtibatta bulunduğu kişiler tespit edilmiş ve takip yapılmış. Ardından tespit edilen yerlerde her kanepe ve yatağa göre kameralar yerleştirilmiş. Cihazların hiçbiri hafızalı kamera değil. Dışarıya görüntü ve ses sinyali gönderen cihazlar. Bu görüntüleri almak için ya bina içinde veya da dışarıda bir yerde 150-200 metrelik bir alanda konuşlanmak gerek. Takip edilen kişiler evlere girdikten sonra kayıt butonona basılarak görüntüler alınmaya başlanıyor."

EN AZ 15-20 KİŞİLİK BİR EKİP

Arka arkaya çıkan 5 görüntünün de kamera yapısı, ekran çözünürlükleri gibi teknik ayrıntılara bakıldığında tek elden çıktığının rahatlıkla görüleceğini anlatan Seyhan bu işi kaç kişilik bir ekibin yaptığıyla ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı:
"Takipler, kameraları yerleştirenler, görüntüyü-sesi kaydedenler, bunu yurt dışına atanlar... Çekirdek bir üç kişi olabilir ama bu işleri yapmak için en az 15-20 kişinin faaliyet içinde olduğunu söyleyebiliriz. Çok ciddi bir ekip işi bu. Dinleme izleme boyutu çok büyük ve profesyonel."

RESMİ KURUMLARDAN DESTEK OLMADAN OLMAZ

Tam bu noktada Seyhan'a kafalardaki en büyük kuşkuyu devlet kurumlarının bu noktada nerede durduğunu soruyoruz. Seyhan çok net:
"Resmi kurumların içinden yardım almadan olmaz. TİB seyirci kaldı. Yurtdışında görüntüler yüklendiği an müdahale edebilirdi, ama bunu yapmadı. TİB bunu engellemedi."

İSTİHBARATIN HABERİ YOKSA VAY TÜRKİYE'NİN HALİNE

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılan kaset komplosunun Türkiye'de bir dönüm noktası olduğunu anlatan Seyhan yaşanan süreci şöyle yorumladı:
"Komplo artık egemen bir güç olarak benimsetildi. Komplo siyaseti tanzim etmenin yeni bir aracı oldu. Eğer bu olayda kasetlerin hazırlanmasından, yayınlanmasına kadar geçen süreçten istihbarat birimlerinin haberi yoksa vay gele Türkiye'nin haline. Gerçekten haberleri yoksa bu Türkiye'nin çok büyük bir güvenlik zafiyeti içinde olduğu anlamına gelir."

FAİLİ MEÇHUL CİNAYET GİBİ

Türkiye'nin geldiği bu noktada artık herrkesin herkesi dinler hale geldiğini savunan Seyhan durumun vehametini, "Köşk'ten kamera çıksa şaşırmam" sözleriyle anlattı. Eskiden faili meçhul cinayetler olduğunu söyleyen Seyhan'a göre bugün artık aynı sonucu almak için ortaya konulan faili meçhul kasetler var. Türkiye'nin yıllardır faili meçhulleri tartıştığını ve kimlerin bu cinayetleri işlediği noktasında artık bir öngörüye sahip olduğuna dikkat çeken Seyhan faili meçhul kasetleri de böyle konuşacaklarını söyledi.

ÇENEYİ BIRAKIN GÖREVİNİZİ YAPIN

Seyhan'ın Başbakan başta olmak üzere devlet yetkililerine de çağrısı var. Üzüntüleri bildirmenin bir anlamı olmadığını söyleyen Seyhan, "Çeneyi bırakın, görevinizi yapın. Seyirci kalan bir hükümet yaşananların parçasıdır. Bu çarkı bozmak zorundalar."

REFERANDUMDAN BU YANA İZLENMİŞLER!

MHP'nin avukatlarından Hamit Kocabey'e görüntülerin ne kadarlık bir süreyi kapsadığını sorduk. Kocabey'e göre görüntüler referandum süreci sonrası çekilmeye başladı. Bu izleme ve kayıt sürecinin Ekim'den bu yana yaklaşık 7 aydır sürdüğü anlamına geliyor.

Günün Önemli Haberleri