MHP Milletvekiline hakaret davasında erteleme

Abone ol

Öldürülen eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan hakkında, MHP Milletvekili Celal Adan’ın şikayeti üzerine ‘hakaret ve ...

Öldürülen eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan hakkında, MHP Milletvekili Celal Adan’ın şikayeti üzerine ‘hakaret ve iftira’ suçlarından açılan davanın ertelenmesine karar verildi. Soydan 3 yıl içerisinde yeni bir suç işlemezse dava düşecek.
Eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan hakkında, 22 Temmuz 2012’de babasının mezarı başında “Şu anda Celal Adan Meclis’te olup, kendi katillerinin kurtarılması için çok büyük çaba sarf etmiştir” sözleri nedeniyle, MHP Milletvekili Celal Adan “hakaret ve iftira” suçlarından 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.
İstanbul 55. Asliyle Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında sanık Nilgün Soydan hazır bulunurken, müşteki Adan’ı ise avukatı temsil etti.
Duruşmada söz alan Soydan “Kamuda MHP davası olarak bilinen davada babam maktuldü ben de onun anısını devam ettirme bakımından değil 35 yıl, bir 35 yıl daha davayla ilgili görüşlerimi söylemeye devam edeceğim. Bütün babalara benim gibi bir evlat, bütün evlatlara da Kemal Türkler gibi bir baba diliyorum. Celal Adan’ın söylediklerini hiç unutmadım” şeklinde konuştu. Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanık Nilgün Soydan hakkında kovuşturmasının ertelenmesine karar verdi.
Soydan, 3 yıl içinde yeni bir suç işlemezse dava düşecek.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri