Mevlana aşkına müslüman

Abone ol

Babası bir rahipti. Şeb-i Arus gecesinde müslüman oldu, 'Salim' adını aldı. Hikayesi çok ilginç;

Şeb-i Arus gecesi Konya'da Müslüman olarak 'Salim' adını alan Alman Stefan Welinfky, rahiplik eğitimi almasına rağmen babasının kiliseyi terk ettiğini belirterek, "Babam iyi ki rahip olmadı. Olsaydı ben doğmayacaktım ve bu güzellikleri yaşayamayacaktım" dedi.

Berlin ve Zürih'teki üniversitelerde antropoloji, coğrafya ve psikoloji eğitimi alan Katolik Stefan Welinfky, Mevlana'nın 734'üncü anma törenlerine katılmak için geldiği Konya'da, 17 Aralık gecesi Müslüman olarak Salim adını aldı.

Almanya'da Friedrichshafen'de 1981'de Fransızca ve İspanyolca öğretmeni anne ve babanın çocuğu olarak doğan Stefan, babasının bir süre rahip olmak için kiliseye devam ettiğini, daha sonra kiliseden ayrıldığını ve ateist olduğunu söyledi.

Salim, "Babam iyi ki kilisede rahip olmadı. Eğer rahip olsaydı, evlenemeyeceği için ben de doğmayacaktım ve bu güzellikleri yaşayamayacaktım" dedi.

ELİNE KINA YAKILDI

Salim, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Konya'da Müslüman olduktan sonra, arkadaşlarım elime kına yaktılar. Görenler bana sebebini soruyorlar. Ben de, 'Hz. Mevlana'nın Şeb-i Arus: Düğün Gecesi'nde İslam ve Hz. Peygamber ile buluştum ve düğün-bayram ettim' şeklinde cevap veriyorum."
Günün Önemli Haberleri