Metrobüs yolunda kaza

Abone ol

Metrobüs yolunda acil müdahale aracının yaptığı kaza yürekleri ağza getirdi.

Yüzlerce yolcu taşıyan metrobüs araçlarının hemen önünde meydana gelen kazada takla atan araç metrobüs yolunda trafiği felç etti. D-100 Karayolu'nda da trafiğin aksamasına neden olan kaza nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın konvoyu da trafiğe takıldı.

Metrobüs yolu, denetim aracının yaptığı kaza nedeniyle yaklaşık 30 dakika trafiğe kapandı. Saat 11.20 sıralarında 34 GM 9783 plakalı metrobüs acil müdahale aracı, iddiaya göre Çağlayan metrobüs durağı yakınında Zincirlikuyu istikametinde yola giren bir vatandaşa çarpmamak için manevra yapınca takla attı. Açılan hava yastığı sayesinde ölümden dönen sürücü araç içinde sıkıştı. Metrobüs yolunda çalışan araçların oluşturduğu trafik uzun kuyruk oluştururken olay yerine gelen itfaiye görevlileri sürücüyü araçtan çıkararak Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Polisin, trafiğin aksamaması araçları yönlendirmeye çalışması dikkat çekti. Metrobüs hattı görevlilerinin hemen müdahale ettiği kazanın ardından yola savrulan araç parçaları toplandı. Çekiciye yüklenen kaza yapan denetim aracı kaldırılarak metrobüslerin çalışması sağlandı.

Olay yerinde bulunan metrobüs yetkilisi, kaza yapan aracı kullanan sürücünün metrobüs yoluna giren bir yayaya çarpmamak için direksiyonu kırdığı ve bu nedenle aracın takla attığını söyledi. Yetkili, açılan hava yastığı sayesinde sürünün ölümden döndüğünü ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını belirtti. Sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, kaza nedeniyle D-100 Karayolu'nda da uzun kuyruklar oluştu. İstanbul'daki bir programına yetişmeye çalışan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konvoyu da kaza nedeniyle trafiğe takıldı. Erdoğan'ın konvoyu polislerin çabasıyla kaza yerinden geçebildi. Kaza yapan aracın kaldırılmasını ardından arka arkaya biriken metrobüsler yeniden seferlerine başladı.

Günün Önemli Haberleri