Mesut Yılmaz parti için tarih verdi

Abone ol

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, yeni parti çalışmalarına hız verdi.

“Ben yıprandım” diyerek liderliğe talip olmayan Yılmaz’ın genel başkanlık için Coca-Cola’nın tepe yönetiminden emekli olan eski ANAP milletvekili Cem Kozlu’yu düşündüğü öğrenildi. Kozlu, bir dönem yardımcılığını da yaptığı Mesut Yılmaz’la aynı zamanda “tertip”. THY Yönetim Kurulu başkanlığı da yapan Kozlu ile Yılmaz’ın dostlukları birlikte askerlik yaptıkları yıllara dayanıyor. Yılmaz’ın önemli bir kurmayı partiyle ilgili şu bilgiyi verdi: “AK Parti’ye alternatif bir parti kurulacak. ANAP, DYP, CHP’nin içi boşalabilir. Partinin ismi için Demokrat Merkez Parti, amblem için de ampulden daha büyük olan güneş düşünülüyor.” Mesut Yılmaz, önceki gün geldiği Ankara’da yeni partisiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

İstanbul’dan sadece korumaları ile gelen ve konakladığı Swissotel’de görüşmeler yapan Yılmaz, iftarı “yeni oluşum” denilince akla gelen isimlerden biri olan Prof. Dr. Mehmet Haberal ile yaptı. Yılmaz, Ankara’da görüştüğü arkadaşlarına, “Gelişmelerden umutluyum. Çok iyi gidiyor. Türkiye’nin bu harekete ihtiyacı var.” dedi. Arkadaşlarının şimdilik suskun kalmasını isteyen Yılmaz, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Hikmet Çetin ile buluşacağı yönündeki haberlere atıfta bulunarak, “Hareketimizi magazinleştirmek isteyenler var. İki ay sabredin.” dedi. Yılmaz, gelecek hafta tekrar Ankara’ya giderek görüşmelerini sürdürecek. Yılmaz’ın Demirel ile gelecek hafta bir görüşme yapması bekleniyor.

Eski partisi Anavatan’ın lideri Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’dan beklediği katkıyı bulamayan Yılmaz, bu iki isimle arasına mesafe koyduktan sonra kendisine yeni bir rota çizdi. Yılmaz, yeni partide eski isimlere fazla yer vermeyi düşünmüyor. Demirel’in bu harekete sağlayacağı ‘manevi desteğe’ önem veriyor. Çekirdek kadroya yeni ve parlak isimleri monte etme düşüncesinde. Bu amaçla ekonomist, diplomat, bankacı gibi değişik meslek gruplarından isimlerle görüşmelerini sürdürüyor.

Merkez sağın ‘potansiyel’ lider adaylarından Mehmet Ali Bayar ve İlhan Kesici’yi kadrosuna katmaya çalışıyor. Bayar ile büyük oranda mutabakat sağlandığı belirtiliyor. CHP’li Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan, SHP’li eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile CHP’li eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş’la da görüştü. Yılmaz’ın yakın çevresinde eski milletvekillerinden çok ANAP’ın eski lideri Nesrin Nas, halen Anavatan yönetiminde olan Nejat Arseven ile Sühan Özkan, Ahat Andican ve Beyhan Aslan bulunuyor.

Haber: Ömer Şahin
Kaynak: www.zaman.com.tr

Günün Önemli Haberleri