Mersin limanı onay bekliyor

Abone ol

Mersin Yat Limanı'nın, faaliyete geçebilmesi için Devlet Planlama Teşkilatından (DPT) onay beklendiği bildirildi.

Mersin'de alt yapı inşaatı tamamlanan ve geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yap-işlet-devret modeli ile özelleştirilen Mersin Yat Limanı'nın, faaliyete geçebilmesi için Devlet Planlama Teşkilatından (DPT) onay beklendiği bildirildi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Genel Sekreteri Atahan Çukurova, yaptığı açıklamada, 500 yat bağlama ve 320 yat karaya alma kapasiteli marinanın faaliyete geçmesiyle birlikte, turizme önemli katkı sunarken, sırtını denize dönen Türk insanına da denizi sevdireceğini söyledi.

Alt yapı inşaatı tamamlanan marinanın geçen yıl Mayıs ayında yapılan ve 2 şirketin girdiği üçüncü ihalesinin, ERS İnşaat Grubu AŞ'de kaldığını hatırlatan Çukurova, ''Ancak, bugüne kadar herhangi bir gelişme kaydedilmedi. Yaptığımız araştırmada, limanın faaliyete geçmesi için DPT'den onay beklendiğini öğrendik'' dedi.

Limanın önce işletmeci firmaya teslim edileceğini, ardından da bu firmanın üst yapı inşa sürecinin başlayacağını anlatan Çukurova, limanın, faaliyete geçmesiyle bölge ve Doğu Akdeniz'de yat turizminin 2-3 yıl içinde gelişeceğini vurguladı.

Çukurova, limana 2,5 milyon avro civarında yatırım yapılmasının beklendiğini, çalışmalar tamamlandığında bölgede ciddi bir deniz turizmi hareketinin yaşanacağını anlattı.

Günün Önemli Haberleri