Mersin-Halep tren seferleri başlıyor

Abone ol

Suriye'nin Halep şehri ile Mersin arasındaki yolcu treni seferlerinin, yarın başlayacağı bildirildi.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, TCDD ile Suriye Demiryollarının, özellikle yaz aylarında iki ülke arasında gittikçe artan ulaşım talebini karşılamak üzere, 12 Mart-15 Eylül 2009 tarihleri arasında sefere koyduğu Halep-Mersin yolcu treni seferlerinin, bu yıl da 18 Haziran-18 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Bu yılki seferine 18 Haziran Cuma günü saat 03.00'de Halep'ten başlayacak olan trenin, aynı gün saat 12.00'de Mersin'de olacağı ifade edilirken, trenin ilk seferine TCDD ve Suriye Demiryolları yetkilileri ile medya temsilcilerinin de katılacağı kaydedildi.

Halep-Mersin treni; Cuma günleri Halep'ten saat 03.00'de, Mersin'den ise saat 23.00'de hareket ederek, haftada 1 gün sefer yapacak ve 9 saat seyir süresine sahip olacak.

120 yolcu kapasiteli olarak planlanan yolcu treninde yemekli vagon ve yataklı vagon da bulunuyor. İhtiyaca göre pulman ve yataklı vagonlar ilave edilerek yolcu talebi karşılanacak. Tren bilet ücretleri (pulman) ise, Mersin'den veya Halep'ten 14 Euro olarak belirlendi.

Günün Önemli Haberleri